Ahold Delhaize opent e-commercehub en afhaalpunt in één

Ahold Delhaize opent e-commercehub en afhaalpunt in één

De Amerikaanse supermarktketen Giant heeft een e-commercehub geopend op de plek van een oude winkellocatie in Lancaster. Het markeert de start van het nieuwe merk Giant Direct, dat in samenwerking met online zusterbedrijf Peapod wordt gerund.

Moederbedrijf Ahold Delhaize maakte een halfjaar terug al bekend 22 miljoen dollar te investeren in Lancaster, een stad in de staat Pennsylvania. Een deel daarvan is gestoken in de nieuwe e-commercehub, die een omvang heeft van 3.530 vierkante meter en tevens dienst doet als pick-up point. Het is een ‘compleet nieuw concept’ voor Giant, laat topman Nicholas Bertram weten.

Giant Direct bezorgt boodschappen rechtstreeks in de auto van consumenten, bij hen thuis of op kantoor. Daarvoor kunnen ze online een bestelling plaatsen bij Giant of Peapod. Ook is het mogelijk om het voorportaal van de hub binnen te lopen, waar ze ‘easy-order tablets’ vinden om hun order door te geven.

Ahold Delhaize maakte eerder deze maand al bekend binnenkort autonome bezorgvoertuigen in te zetten bij zijn Amerikaanse formule Stop & Shop. Die brengen boodschappen niet alleen zelfstandig aan huis, maar stellen klanten ook in staat bij de voordeur producten te kiezen en te betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!