Entertainmentketen HMV is grotendeels gered

De iconische entertainmentketen HMV heeft een nieuwe eigenaar gevonden. De Canadese branchegenoot Sunrise Records, eigendom van Douglas Putman, heeft de Britse retailer van de ondergang gered.

De nieuwe eigenaar neemt honderd winkels in het Verenigd Koninkrijk over. Vier winkels gaan verder als Fopp, de rest blijft gewoon onder de eigen naam opereren. Verder gaan 1.487 werknemers over naar Sunrise Records & Entertainment, zoals het nieuwe bedrijf heet.

Het is niet bekend welk bedrag er met de overname is gemoeid. 27 winkels vallen niet onder de deal en zijn per direct gesloten. Daardoor komen 455 mensen op straat te staan.

HMV moest eind vorig jaar voor de tweede keer in vijf jaar tijd het faillissement aanvragen. Investeringsmaatschappij Hilco, dat in ons land Free Record Shop overman, nam de keten in 2013 al in sterk afgeslankte vorm over. 

HMV ging in 1921 van start met een platenwinkel aan Oxford Street in Londen. De retailer is nog altijd goed voor bijna een derde van de verkoop van fysieke geluidsdragers in het Verenigd Koninkrijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!