Bol.com van start met bouw tweede dc

Bol.com van start met bouw tweede dc

De uitbreiding van het fulfilmentcenter van bol.com in Waalwijk is begonnen. De bouw betekent een verdubbeling van de oppervlakte, die naar eigen zeggen noodzakelijk is vanwege de sterke groei.

Het nieuwe dc wordt een kopie van het naastliggende pand, dat ook een grondoppervlak van 50.000 vierkante meter heeft. Door de twee centra aan elkaar te verbinden wordt er straks één geheel gevormd. 

De bedoeling is dat het nieuwe gedeelte vanaf 2021 officieel gebruikt wordt. Door de uitbreiding kunnen klanten straks voor meer producten gebruikmaken van onder meer zondag- en avondbezorging en levering binnen een paar uur. Door het personeelstekort in de logistieke branche is de voorwaarde dat het nieuwe centrum van meer automatisering en mechanisering wordt voorzien.

De uitbreidingsplannen vinden nog geen jaar na de opening van het dc eerste plaats, het eerste logistieke centrum van bol.com. “Het biedt ons behalve de ruimte voor verdere groei tevens de mogelijkheid om te blijven innoveren”, vertelde directeur Huub Vermeulen destijds. Door de uitbreiding worden volgens bol.com tenminste honderd extra banen gecreëerd, zowel in het dc als op het hoofdkantoor van bol.com in Utrecht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends