Foot Locker herschikt organisatie en benoemt Europese topman

Foot Locker herschikt organisatie en benoemt Europese topman

Vijay Talwar is gepromoveerd tot ceo van de EMEA-tak van Foot Locker. Het is een van de nieuwe functies die de Amerikaans retailer heeft gecreëerd bij een ‘wereldwijde herschikking’ van zijn organisatiestructuur.

Foot Locker heeft zijn organisatie opgedeeld in drie geografische regio’s: EMEA, Noord-Amerika en de Aziatisch-Pacifische regio. Op die manier moeten de middelen beter verdeeld worden over de internationale activiteiten en kan er een infrastructuur worden opgezet om het uitbreidingsplan voor de Aziatische markt te ondersteunen.

Foot Locker opende afgelopen december al een hoofdkantoor in Singapore. Eerder in het jaar gingen de eerste winkels in Hongkong, Maleisië en Singapore open en werd in China een samenwerking aangegaan met Tmall. Lew Kimble is benoemd tot ceo in Azië om de verdere uitbreiding in goede banen te leiden. 

In Europa ligt de focus op het verhogen van de productiviteit en het benutten van de groeikansen. Ook moet Talwar de ‘multichannel ervaring’ in de belangrijkste markten naar een hoger niveau tillen. De nieuwe Europese ceo was voorheen de digitale topman van Foot Locker en werkte eerder bij onder meer Nike en Sears. De Amerikaanse tak blijft geleid worden door Stephen Jacobs.

Foot Locker is wereldwijd actief met zo’n 3.220 winkels. Ook formules als Sidestep en Runners Point vallen onder het concern.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!