HEMA doet alle producten met wegwerpplastic in de ban

HEMA doet alle producten met wegwerpplastic in de ban

HEMA wil zo snel mogelijk af van al zijn plastic wegwerpproducten. Alle producten die eenmalig worden gebruikt en waar een duurzamer alternatief voor is, worden vervangen.

Vanaf dit jaar najaar wordt al gestopt met de verkoop van plastic rietjes. Er zijn dan alleen nog metalen of papieren varianten te koop. Ook stapt de winkelketen over op het verkopen van enkel kartonnen wattenstaafjes en stopt het juist met de verkoop van plastic roerstaafjes en confetti.

HEMA wil met de verduurzamingsoperatie zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen de groeiende hoeveelheid zwervend plastic. “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten”, zegt Eva Ronhaar, die eindverantwoordelijk is voor de operatie. “We pakken het thema plastic in z’n totaal op: in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik.”

Reacties 2


Herman van Wissen 14 feb, 11:22

Top, als er een schaap over de dam is zullen er meer volgen. Hallo supermarkten wanneer gaan jullie nu echt werk maken van het vervangen van vervuilende verpakking?


Henk Vis 15 feb, 10:44

Waarom geen rietjes uit het assortiment halen? Onnodig spul, scheelt weer grondstoffen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!