HEMA doet alle producten met wegwerpplastic in de ban

HEMA doet alle producten met wegwerpplastic in de ban

HEMA wil zo snel mogelijk af van al zijn plastic wegwerpproducten. Alle producten die eenmalig worden gebruikt en waar een duurzamer alternatief voor is, worden vervangen.

Vanaf dit jaar najaar wordt al gestopt met de verkoop van plastic rietjes. Er zijn dan alleen nog metalen of papieren varianten te koop. Ook stapt de winkelketen over op het verkopen van enkel kartonnen wattenstaafjes en stopt het juist met de verkoop van plastic roerstaafjes en confetti.

HEMA wil met de verduurzamingsoperatie zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen de groeiende hoeveelheid zwervend plastic. “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan alleen de plastic wegwerpproducten”, zegt Eva Ronhaar, die eindverantwoordelijk is voor de operatie. “We pakken het thema plastic in z’n totaal op: in wegwerpproducten, verpakkingen en de producten die we verkopen. Dat betekent dat we het onnodig gebruik van plastic uitfaseren, waar mogelijk gerecycled plastic gebruiken en de consument stimuleren tot hergebruik.”

Reacties

Top, als er een schaap over de dam is zullen er meer volgen. Hallo supermarkten wanneer gaan jullie nu echt werk maken van het vervangen van vervuilende verpakking?

Geplaatst door Herman van Wissen op 14 februari 2019 om 11:22

Waarom geen rietjes uit het assortiment halen? Onnodig spul, scheelt weer grondstoffen.

Geplaatst door Henk Vis op 15 februari 2019 om 10:44

Laatste nieuws

RetailTrends