'Top 1 Toys en Euretco hengelen franchisers van Intertoys binnen'

'Top 1 Toys en Euretco hengelen franchisers van Intertoys binnen'

Intertoys dreigt tientallen franchisenemers kwijt te raken aan concurrenten. Al meer dan tien ondernemers zouden volgens het FD zijn overgestapt naar Top 1 Toys, terwijl ook de plannen van Euretco voor een eigen speelgoedketen steeds concreter worden.

Euretco onderhandelt met enkele tientallen Intertoys-ondernemers over een overstap. Het bedrijf achter ketens als Hubo en Intersport biedt volgens algemeen directeur Gertjo Janssen een beter contract dan de nieuwe Intertoys-eigenaar Green Swan. Zo krijgen franchisenemers meer invloed op de bedrijfsvoering van de formule. “Wij willen ondernemers een duidelijk contract en inspraak bieden.”

Onder de groep franchisenemers die met Euretco onderhandelen, zitten ook de twintig ondernemers die een rechtszaak tegen Green Swan voorbereiden. Zij vinden het aangeboden franchisecontract slecht en in strijd met eerder gemaakte basisafspraken. Een meerderheid van hen heeft toch zijn handtekening gezet, deels uit angst helemaal zonder winkel te komen zitten.

Green Swan noemt het aangeboden contract zelf ‘redelijk’ en is verbaasd over de opstelling van de franchisers. Zij krijgen in de nieuwe opzet juist meer vrijheid, stellen de Portugezen.
 

Reacties

Het is net als een relatie!
Davina Michelle - Duurt te lang

Geplaatst door Karel put op 10 mei 2019 om 16:09

vroeger benaderd door Ruud Cornelissen van Intertoys, die dacht dat wij gek waren, mooi geen lid geweest, toen weer terug gegaan naar Top 1 Toys, maar na 5 jaar ook weer verlaten,

Nu alleen nog aangesloten bij ( helaas ) de belastingdienst en het gas water en licht, en het bevalt mij prima .
Geen organisatie die zijn zakken vult over mijn rug, ik koop wat en waar en bij wie ik wil.

Ik heb geen zin om rotzooi van organisaties op te ruimen en daar niks aan te verdienen.

LANG LEVE MIJN VRIJHEID !!!!

Geplaatst door ikke weet het op 11 mei 2019 om 10:50

Hallo Karel, hoe heet je winkel en in welke plaats zit je. Kom graag eens kijken.

Geplaatst door Jacqueline Wijers op 16 augustus 2019 om 10:23

Laatste nieuws

RetailTrends