Miller & Monroe in Duitsland in de problemen

Miller & Monroe in Duitsland in de problemen

De Duitse tak van Vidrea Retail, het moederbedrijf van modeketen Miller & Monroe, heeft uitstel van betaling aangevraagd. De rechtbank heeft een voorlopige bewindvoerder aangesteld, meldt zakenblad WirtschaftsWoche

Miller & Monroe heeft ruim 170 winkels bij onze oosterburen. De ongeveer vijftienhonderd werknemers van het modebedrijf zijn maandag per e-mail op de hoogte gesteld. Daarin staat dat het management en de bewindvoerder bezig zijn met een herstructureringsplan, dat erop gericht is zoveel mogelijk banen te behouden. Het modebedrijf heeft drie maanden om orde op zaken te stellen. De salarissen zijn daardoor nog in ieder geval tot juni gegarandeerd en de winkels blijven geopend.

Leveranciers en verhuurders in Duitsland klaagden enkele weken terug al over betalingsproblemen van Miller & Monroe. Er zou al maandenlang een huurachterstand zijn. Ook zeggen sommige winkelmanagers dat er al weken geen producten meer worden geleverd.

Schuldclaims
Vidrea zelf stelt tegenover FashionUnited dat de zaken in Duitsland niet slecht gaan, maar dat de problemen zijn veroorzaakt door overgenomen claims van crediteuren van Charles Vögele. Miller & Monroe nam vorig jaar niet alleen de Duitse locaties van de failliete modeketen, maar ook de schuldclaims over. Het uitstel van betaling geldt alleen voor Duitsland en heeft geen gevolgen voor de activiteiten in Nederland en Oostenrijk.

Miller & Monroe groeide door de overname van Charles Vögele in een half jaar tijd van nul naar ruim 170 vestigingen in Duitsland. In Nederland heeft de retailer ongeveer zeventig panden van die keten overgenomen. Moederbedrijf Vidrea is verder de eigenaar van modeketen Witteveen en probeerde tevergeefs een doorstart te realiseren voor Men At Work.
 

Reacties 2


Seb Seb 6 mrt, 11:15

Ik kijk hier niet van op, plotsklaps 170 filialen er bij, dat is een mega operatie. Deze voormalige Vögele winkels zijn nauwelijks veranderd en de Miller & Monroe collectie is veel te groot. Een leuk zithoekje in de winkels is niet echt baanbrekend waardoor het vooral een voormalige Vögele is, in een ander jasje. Vögele is niet voor niets failliet gegaan...


Men At Work 6 mrt, 17:09

deze lui snappen er niks van

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!