Albert Heijn kijkt in ons land nadrukkelijk naar de ‘buitenhuismarkt’. Zo opende de Zaanse keten een eigen keuken in Amsterdam, waarvandaan Allerhande-gerechten thuis worden bezorgd. Ook zijn concepten als Bakery Café en Deli Kitchen binnen de supermarkten in opmars. In Roemenië gaat moederbedrijf Ahold Delhaize nu een stap verder met de opening van het standalone restaurantconcept Maison des Chefs.
Maison des Chefs komt uit de koker van Mega Image, het Roemeense dochterbedrijf van Ahold Delhaize. Met 677 winkels – onlangs werden nog tien supermarkten van een lokale speler overgenomen – is het één van de grootste supermarktketens van het land. De deuren van Maison des Chefs werden eerder deze maand geopend in Boekarest, op de eerste verdieping van het foodhalconcept Agora Floraesca.
Maison des Chefs bestaat uit vier...
Albert Heijn kijkt in ons land nadrukkelijk naar de ‘buitenhuismarkt’. Zo opende de Zaanse keten een eigen keuken in Amsterdam, waarvandaan Allerhande-gerechten thuis worden bezorgd. Ook zijn concepten als Bakery Café en Deli Kitchen binnen de supermarkten in opmars. In Roemenië gaat moederbedrijf Ahold Delhaize nu een stap verder met de opening van het standalone restaurantconcept Maison des Chefs.
Maison des Chefs komt uit de koker van Mega Image, het Roemeense dochterbedrijf van Ahold Delhaize. Met 677 winkels – onlangs werden nog tien supermarkten van een lokale speler overgenomen – is het één van de grootste supermarktketens van het land. De deuren van Maison des Chefs werden eerder deze maand geopend in Boekarest, op de eerste verdieping van het foodhalconcept Agora Floraesca.
Maison des Chefs bestaat uit vier afdelingen: Casual Bistro, Arc Bakery, Fromagerie en Wine Gallery. In de Casual Bistro kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje. De recepten zijn samengesteld door chef Alex Iacob, die eerder al voor Mega Image werkte aan kant-en-klare gerechten. De menukaart is voorzien van starters, soepen, hoofdgerechten en desserts. Alle ingrediënten zijn afkomstig uit het assortiment van Mega Image.
De Arc Bakery is de plek voor brood en banket, terwijl klanten bij de Fromagerie een selectie van 135 soorten kaas vinden. In de Wine Gallery zijn meer dan tweehonderd wijnen van over de hele wereld te vinden. Maison des Chefs is dagelijks van tien uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds geopend.
Het concept laat zich kenmerken door een minimalistische en modern design en een stedelijke sfeer. Alle elementen van het interieur en de decoratie zijn in Roemenië ontworpen en gemaakt. Maison des Chefs is ontwikkeld op basis van internationale trends en moet de klassieke winkelruimte transformeren naar een multifunctionele omgeving, die meer gericht is op beleving en de veranderde manier van winkelen.
“De uitbreiding van Mega Image naar de gastronomie is een natuurlijke voortzetting van wat we het beste doen: ingrediënten en kwaliteitsproducten onder de aandacht brengen”, stelt ceo Mircea Moga. Zijn collega Adrian Nicolaescu, vicepresident marketing, communicatie en duurzaamheid, noemt het concept het resultaat van de ‘voortdurende inspanningen om onszelf opnieuw uit te vinden’ en ‘dicht bij onze klanten te blijven op belangrijke momenten en bij hun manier van leven’. Een plek waar je zeker terugkomt en een plek voor sociale interactie.”