A.S. Watson goed voor jaaromzet van negentien miljard

A.S. Watson goed voor jaaromzet van negentien miljard

A.S. Watson heeft zijn omzet vorig jaar met acht procent zien toenemen. Het moederbedrijf van onder meer Kruidvat, Trekpleister en Ici Paris XL kwam uit op een omzet van 169 miljard Hongkongse dollar, omgerekend zo’n 19,1 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van eigenaar CK Hutchison Holdings.

A.S. Watson is wereldwijd actief met zo’n vijftienduizend winkels. Het winkelnetwerk groeide vorig jaar met zes procent. De ebitda nam met acht procent toe naar zo’n 1,8 miljard euro.

De like-for-like omzet van het health & beauty-segment klom met 2,1 procent. In Azië groeide het bedrijf het hardst. Zo ging het aantal winkels er met tien procent omhoog en de ebitda met twintig procent. In Europa nam de ebitda met zes procent toe.

Specifieke cijfers over Nederland worden niet gedeeld. Kruidvat, Trekpleister, Prijsmepper, Ici Paris XL en Pour Vous schroefden hun omzet in 2017 nog met 3,6 procent op naar 2,9 miljard euro. De winst kwam uit op 244,4 miljoen euro.

Vorige week werd bekend dat de Chinese internetgiganten Tencent en Alibaba overwegen aandelen te kopen in A.S. Watson. Het zou gaan om een belang van tien procent, dat een staatsinvesteringsfonds uit Singapore voor drie miljard dollar (2,6 miljard euro) van de hand zou willen doen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!