Supermarkten rekenen op recordomzet tijdens Pasen

Supermarkten behalen dit paasweekend een recordomzet van 870 miljoen euro. Die verwachting spreekt brancheorganisatie CBL uit. Dit is ruim zeven procent meer dan vorig jaar.

De recordomzet wordt volgens CBL onder meer veroorzaakt door het voorspelde mooie weer. De vraag naar producten als fruit, groenten, barbecuevlees en producten voor het paasontbijt zullen bij consumenten in trek zijn

De verwachte recordomzet in de week rond Pasen betekent een stijging van zeventien procent, blijkt uit onderzoek van het GfK in opdracht van RTL Z. In een gemiddelde week zetten Nederlandse supermarkten zo’n 720 miljoen euro om, terwijl dat in de week van het paasweekend gemiddeld 840 miljoen euro is. Ook Nederlandse tuincentra verwachten grote drukte. Grote tuincentra kunnen gemiddeld op zo'n dertigduizend bezoekers rekenen.

Reacties 2


Jan Janssen 19 apr, 10:39

Misschien moeten we de termen Pasen en Kerst maar laten vallen, en vervangen door Lentevreetfeest en Wintervreetfeest. Dat lijkt nl. steeds meer de enige inhoud van beide feestdagen te zijn.


Hans Donker 20 apr, 04:54

Meer omzet omdat alles duurder geworden is!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!