Laatste bezwaren tegen outletcentrum Halfweg van tafel

Laatste bezwaren tegen outletcentrum Halfweg van tafel

Er zijn geen argumenten meer die de komst van factory outlet center The Style Outlets in Halfweg nog kunnen blokkeren. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam besloten, waarmee er na vijf jaar van procedures definitief groen licht is voor de komst van het outletcentrum.

Branchevereniging INretail startte vijf jaar terug samen met een groep winkeliers een procedure om het outletcentrum te blokkeren. Daarbij voerden zij onder meer de te verwachten verkeersoverlast op de toevoerwegen, parkeerproblemen en gevolgen voor de natuur in de omgeving aan. De rechter heeft al die argumenten om een bouwverbod in te stellen nu van tafel geveegd, nadat de Raad van State eerder al bezwaren van overheden afwees.

INretail noemt de uitspraak een ‘verlies voor het Nederlandse winkellandschap’. ‘De uitspraak van de rechter treft alle moderetailers in een brede straal rond Halfweg’, klinkt het vanuit de winkeliersclub. 

De bouw van The Style Outlets is door de verschillende bezwaren meermaals vertraagd, maar kon eind vorig jaar toch van start. De planning is om de outlet in de herfst van 2020 te openen. Het centrum in Halfweg wordt na Roosendaal, Roermond en Lelystad de vierde outlet in ons land. 

Reacties 1


Reinder Koornstra 24 apr, 07:43

InRetail moet toch eens gaan nadenken over de uitspraak van Churchill dat ‘Zelfs de succesvolste terugtrekking (Duinkerken) geen overwinning betekent’. Dé uitdaging voor fysieke winkels is als een ‘feniks’ uit haar as op te vliegen naar een toekomst, als ‘De Nieuwe Winkelier’, compacte winkels volledig geïntegreerd met de webshop!
Http://www.bricksenclicks.me

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!