Rituals boekt opnieuw meer omzet en winst

Rituals boekt opnieuw meer omzet en winst

Rituals heeft zijn omzet vorig jaar met 36 procent zien toenemen tot ruim 696 miljoen euro. De winst liep op van 54 naar 72 miljoen euro, blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag dat door het FD werd opgemerkt.

De Nederlandse cosmeticaketen groeide in alle landen waar het actief is. De Benelux is nog altijd de grootste markt voor de retailer. De omzet nam daar met bijna twintig procent toe tot ruim 285 miljoen euro. In de Duitstalige landen groeide Rituals met bijna een derde tot een omzet van bijna 213 miljoen euro. 

Rituals maakte onlangs bekend onder meer groeikansen in Frankrijk te zien. Eind dit jaar hoopt de cosmeticaketen daar zestig vestigingen te hebben, twintig meer dan op dit moment. Het concept heeft volgens oprichter Raymond Cloosterman ‘Frans dna’, omdat het in Parijs is bedacht. In totaal heeft Rituals zo’n 750 winkels in 27 landen.
 

Reacties 2


Eduard Plate 6 mei, 10:38

Inspelen op behoeften van kiezende consumenten met goede winkels, goed personeel, producten plus omnichannel en zie: de winkel heeft toekomst.


Seb Seb 6 mei, 11:34

Rituals moet er wel voor waken dat ze dichtbij het eigen concept blijft. Ik zie bijvoorbeeld links en rechts ook kleding te koop...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!