PostNL moet pakketsorteerders gelijk loon betalen

PostNL moet pakketsorteerders gelijk loon betalen

Honderden pakketsorteerders van PostNL zijn onderbetaald. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak van vakbond FNV tegen PostNL en uitzendbureau InPerson. Het betreft pakketsorteerders die als uitzendkracht bij PostNL werken. 

“Bedrijven als PostNL gaan van vast personeel over naar uitzendkrachten, en daarna wil men nog goedkopere arbeid en gaat men over naar ‘contracting’”, vertelt Masja Zwart van FNV Naleving. Met contracting hoeft PostNL de uitzendkrachten niet hetzelfde te betalen als werknemers van PostNL, omdat het postbedrijf vindt dat het werk uitbesteedt bij het uitzendbureau en geen werknemers inhuurt. De uitzendbureaus worden daardoor als onderaannemer gezien en hoeven  de uitzendkrachten niet hetzelfde te betalen. 

De rechter heeft besloten dat er gelijk loon voor gelijk werk moet worden betaald en stelt dat ‘PostNL onrechtmatig heeft gehandeld en hoofdelijk aansprakelijk is voor achterstallig loon aan de pakketsorteerders’.
 

Reacties 1


labtopjantje van Rossem 8 mei, 11:13

Het is en blijft het zelfde bij TNT als je aan de top zit verdien je goed ben je klootjesvolk hebben ze weer een andere CAO, dat was vroeger ook al zo,Nog steeds niks geleerd

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!