House of Rituals vervangt Esprit in hartje Amsterdam

Rituals opent onder de noemer House of Rituals een vlaggenschip op de hoek van de Kalverstraat en het Spui in Amsterdam. De cosmeticaketen vervangt daar de kledingzaak en het café van Esprit, die na 31 jaar de deuren sluiten.

Het creatieve team van Rituals werkt sinds vorig jaar aan een ‘interne startup’ onder de noemer House of Rituals. Het wordt volgens retailexpert Rupert Parker Brady een internationaal schoolvoorbeeld van ‘total retail’ en moet fungeren als fysiek uithangbord van alles waar Rituals voor staat. ‘Weer even helemaal uit de comfortzone’, zegt Rituals-oprichter over het nieuwe concept, dat hij een ‘erg mooi en spannend avontuur’ noemt. Hoe het aanbod er precies uit komt te zien, is nog niet duidelijk. "Ik kan me zo voorstellen dat het aanbod onder één dak bestaat uit een urban spa, yoga-, meditatie- en mindfullness workshops, co-working, winkel en horeca", aldus Parker Brady,

House of Rituals opent naar verwachting eind dit of begin volgend jaar in het Afrikahuis, een complex van in totaal 2700 vierkante meter verdeeld over vijf verdiepingen en een kelder. Rituals droomt al jaren van een flagshipstore waar het gedachtegoed van slowing down beter kan worden uitgedragen. House of Rituals komt op een steenworp van de plek waar in 2000 de eerste vestiging van de cosmeticaketen zijn deuren opende.

Op RetailTrends vertelt Rupert Parker Brady meer over de totstandkoming van House of Rituals
 

Reacties 1


Els Van Berg 23 nov, 11:22

Goedemorgen, wat zal dit een geweldige aanwinst worden voor de stad. Ik woon op de hoek van het Begijnhof en kan dagelijks de veranderingen volgen. Vandaag heb ik een beangstigend grote kraan voor de deur. Enfin het is ff doorbijten. We wensen u veel succes toe!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!