Peek & Cloppenburg sluit twee filialen in Duitsland

Peek & Cloppenburg gaat twee filialen in Duitsland sluiten. Dat meldt directeur John Cloppenburg in een interview met het Duitse Handelsblatt. Het betreft de vestigingen in Gießen en Berlijn. 

Reden voor de sluiting is de stagnerende omzet waar de modeketen al twee jaar op rij mee kampt. Vooral de grotere vestigingen in steden als Düsseldorf, Keulen en Frankfurt lopen achter. Niet alleen gaan er twee vestigingen dicht, de nieuwe vestiging in Aken wordt kleiner dan oorspronkelijk gepland. Ook worden delen van bestaande vestigingen verhuurd aan restaurants en gaat kinderkleding volledig uit het assortiment.

De stagnerende omzet komt onder meer doordat meer consumenten hun kleding online bestellen en minder in de stad komen. Zelf was Peek & Cloppenburg relatief laat met het openen van een webshop en was het bedrijf niet gewapend tegen onder meer het Duitse Zalando. 

De modeketen heeft 138 vestigingen in Europa, waarvan drie in Nederland. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 2,2 miljard euro.

Reacties 2


Rupert Parker Brady 4 jun, 08:54

Ondertussen probeert P&C onderhands haar drie vestigingen in Nederland te verhuren of verkopen aan retailers. Einde van een tijdperk nadert


Ton Bos 4 jun, 15:23

Iets voor Breuniger?’

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!