Nike speelt in op diversiteit in de sport met plussize-paspoppen

Nike speelt in op diversiteit in de sport met plussize-paspoppen

Nike zet plussize-paspoppen en paspoppen met een beperking neer in de winkel. De paspoppen zijn te vinden in de nieuwe flagshipstore van het sportmerk in Londen en in de winkel van Nike op 5th Saks Avenue in New York.

Met de nieuwe mannequins wil Nike diversiteit en inclusiviteit in de sport bevorderen. Op Instagram werkte het sportmerk al eerder samen met plussize influencers, die de sportkleding voor vrouwen met een grote maat promootten. Ook lanceerde Nike in 2017 een sporthoofddoek. 

De flagshipstore in Londen is volledig vernieuwd en opende recent zijn deuren. De winkel speelt een beeldbepalende rol voor de keten en het juist hier plaatsen van de plussize paspoppen lijkt daarom een logische keuze. 

Reacties

helemaal top,maar toch ook wel een bit to much ...... vrouwen met een maat meer worden al zo lang als een soort outcast beschouwt,En een ieder die hier commentaar op heeft zou zich moeten schamen....
echter wil ik nike adviseren om ook een tussenmaat erbij te zetten, aangezien het wel een enorme overgang is tussen de een en de ander, en dat kan ik zeggen omdat ik zelf ook een plussize ben en daarover kan oordelen....is mijn bescheiden menig

Geplaatst door sandra ger op 11 juni 2019 om 18:53

Ik vind het super goed dat Nike dit doet. Ik kan mezelf aardig vergelijken met deze paspop, en ik vind het heel fijn dat ook ík sportkleding kan kopen die echt goed zit. Ik hou namelijk heel erg van bewegen, dansen, rennen, zwemmen ook al ben ik een paar maatjes meer. En zo voel ik me serieus genomen. Super!

Geplaatst door Lucia Waall op 11 juni 2019 om 21:11

Laatste nieuws

RetailTrends