Nike speelt in op diversiteit in de sport met plussize-paspoppen

Nike speelt in op diversiteit in de sport met plussize-paspoppen

Nike zet plussize-paspoppen en paspoppen met een beperking neer in de winkel. De paspoppen zijn te vinden in de nieuwe flagshipstore van het sportmerk in Londen en in de winkel van Nike op 5th Saks Avenue in New York.

Met de nieuwe mannequins wil Nike diversiteit en inclusiviteit in de sport bevorderen. Op Instagram werkte het sportmerk al eerder samen met plussize influencers, die de sportkleding voor vrouwen met een grote maat promootten. Ook lanceerde Nike in 2017 een sporthoofddoek. 

De flagshipstore in Londen is volledig vernieuwd en opende recent zijn deuren. De winkel speelt een beeldbepalende rol voor de keten en het juist hier plaatsen van de plussize paspoppen lijkt daarom een logische keuze. 

Reacties 2


sandra ger 11 jun, 18:53

helemaal top,maar toch ook wel een bit to much ...... vrouwen met een maat meer worden al zo lang als een soort outcast beschouwt,En een ieder die hier commentaar op heeft zou zich moeten schamen....
echter wil ik nike adviseren om ook een tussenmaat erbij te zetten, aangezien het wel een enorme overgang is tussen de een en de ander, en dat kan ik zeggen omdat ik zelf ook een plussize ben en daarover kan oordelen....is mijn bescheiden menig


Lucia Waall 11 jun, 21:11

Ik vind het super goed dat Nike dit doet. Ik kan mezelf aardig vergelijken met deze paspop, en ik vind het heel fijn dat ook ík sportkleding kan kopen die echt goed zit. Ik hou namelijk heel erg van bewegen, dansen, rennen, zwemmen ook al ben ik een paar maatjes meer. En zo voel ik me serieus genomen. Super!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!