'Klant merkt niets van staking bij Amazon in Duitsland'

Volgens Amazon merken klanten niets van een staking in zeven Duitse distributiecentra. Vakbond Verdi had medewerkers opgeroepen om maandag het werk neer te leggen op de eerste dag van koopjesfestijn Prime Day, dat twee dagen duurt.

Zo'n tweeduizend werknemers deden dat aan het begin van de dag, zegt de vakbond desgevraagd. Amazon meldt in een reactie dat slechts een klein deel van het personeel staakt en dat leveringen geen vertraging oplopen. 

Onder de noemer 'Geen korting op onze inkomens' vragen de bonden om betere werkomstandigheden. Het gaat om de distributiecentra in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld (twee). Amazon zegt elke dag te bewijzen 'dat je een eerlijke en verantwoordelijke werkgever kunt zijn zonder een collectieve overeenkomst'. De lonen liggen vergeleken met soortgelijke banen op een hoog niveau, meldt een woordvoerster.

Volgens Amazon zijn er op Prime Day zo'n één miljoen aanbiedingen. Vorig jaar was het naar eigen zeggen het grootste 'shopping event ever' voor Amazon, dat niet wil vertellen hoeveel Nederlanders toen iets kochten. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!