'Stel webshops van buiten EU aansprakelijk voor defect product'

'Stel webshops van buiten EU aansprakelijk voor defect product'

De VVD wil dat verkoopsites van buiten de EU aansprakelijk gesteld kunnen worden als producten niet deugen. Kamerlid Wybren van Haga roept het kabinet op daar onderzoek naar te doen.

"Het kan toch niet zo zijn dat een kabel van een Chinees bedrijf spontaan in de fik vliegt omdat die niet is goedgekeurd, en dat ik als consument dan nergens verhaal kan halen omdat die onderneming hier geen vestiging heeft", zegt Van Haga tegen het AD.   

Internetplatforms als het Chinese AliExpress hoeven zich nu niet aan de Nederlandse of Europese consumentenregels te houden, omdat ze de producten niet zelf maken of verspreiden. De distributie gebeurt bijvoorbeeld via PostNL. Volgens Van Haga maken diverse shops van buiten de EU daar misbruik van. "De wet moet op dat punt gemoderniseerd worden."

Vorige week sprak Detailhandel Nederland al van oneerlijke concurrentie, omdat buitenlandse handelaren allerlei regels niet zouden respecteren. De Consumentenbond beklaagde zich eerder ook al over de verkoopvoorwaarden van AliExpress.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!