Leden Odin brengen ruim 550.000 euro bijeen

Leden van de biologische supermarkt Odin hebben ruim 550 duizend euro bijeengebracht voor het voorraadfonds. De memberfunding duurde twee dagen.

Odin neemt door de toenemende vraag van groothandelsklanten ruim duizend nieuwe biologische en biodynamische producten op in het assortiment. Daarom riep de keten de 8900 leden op een deel van de nieuwe voorraad te financieren. Deze vorm van financiering is een belangrijk onderdeel van het foodcoopmodel. "Met deze vorm van financiering kunnen leden rechtstreeks bijdragen aan een eerlijke en duurzame voedselketen. Daarnaast wordt Odin hierdoor minder afhankelijk van banken", zegt de supermarkt.

Odin-directeur Merle Koomans van den Dries reageert opgetogen. Ze zegt dat ze niet had verwacht dat de actie midden in de zomer zoveel steun zou krijgen. "We krijgen nog steeds aanmeldingen. Daar moeten we helaas nee tegen zeggen. Maar er komen in de toekomst ongetwijfeld weer nieuwe projecten voorbij waarbij we de steun van onze leden, in welke vorm dan ook, goed kunnen gebruiken."

Odin bestaat sinds 1983 en heeft 23 winkels, een groothandel en een bezorgdienst. Ook heeft de coöperatie een eigen imkerij en een boerderij.

 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!