FNV voert actie tegen nieuwe HEMA-cao

FNV voert actie tegen nieuwe HEMA-cao

Als reactie op de cao die HEMA heeft afgesproken met vakbond CNV, start de FNV met acties bij HEMA. In de afgesproken cao zouden nieuwe werknemers van de warenhuisketen voor hetzelfde werk minder salaris krijgen dan het personeel dat al in dienst is.

De FNV spreekt van een 'tweedeling bij HEMA'. Bij bijvoorbeeld filiaalmanagers kan het loon tot wel 25 procent dalen. Ook caissières en vakkenvullers gaan er minimaal zes procent op achteruit. Daarom voert de FNV actie onder het motto 'Laat HEMA weer écht HEMA zijn'. De vakbond roept personeel op om lid te worden van TompoesUnited, om als groep mee te kunnen praten over de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden bij HEMA.

HEMA laat in een reactie weten dat de cao die met het CNV is gesloten in lijn ligt met andere winkelbedrijven in Nederland. "Door deze aanpassing zijn de arbeidsvoorwaarden en de bedrijfsvoering van HEMA op lange termijn gewaarborgd." Bovendien benadrukt HEMA dat de 25 procent lagere salarissen geldt voor slechts tachtig van de 11 duizend medewerkers. "Iedereen, zowel de huidige als de nieuwe medewerkers, krijgen per 1 juli en 1 januari een salarisverhoging."

Reacties

Ze mogen blij zijn dat ze werk hebben! Ze kiezen er zelf voor de nieuwe medewerkers!

Geplaatst door J B op 2 augustus 2019 om 11:02

Als een bedrijf geen fatsoenlijk loon aan werknemers kan betalen , dan heeft een bedrijf geen recht van bestaan, jammer voor de werknemers en bedrijf.
En oliedom van het CNV om in die spiraal te trappen.

Geplaatst door Cees H op 2 augustus 2019 om 19:35

Ook de "loonbomen" groeien niet tot de hemel.

Geplaatst door jabr jabr op 3 augustus 2019 om 11:59

De nieuwe werknemers zijn mondig genoeg om het salaris wel of niet te accepteren. Laten de vakbonden zich zelf maar opheffen. Niet meer van deze tijd. Onrustzaaiers!

Geplaatst door B. W. op 3 augustus 2019 om 16:15

Goede actie van de FNV. Asociaal van het CNV. En helemaal aso van de eigenaar van de HEMA. Dat is gewoon een schoft!

Geplaatst door Jan van den Hout op 4 augustus 2019 om 07:47

Laatste nieuws

RetailTrends