Als reactie op de cao die HEMA heeft afgesproken met vakbond CNV, start de FNV met acties bij HEMA. In de afgesproken cao zouden nieuwe werknemers van de warenhuisketen voor hetzelfde werk minder salaris krijgen dan het personeel dat al in dienst is.

De FNV spreekt van een 'tweedeling bij HEMA'. Bij bijvoorbeeld filiaalmanagers kan het loon tot wel 25 procent dalen. Ook caissières en vakkenvullers gaan er minimaal zes procent op achteruit. Daarom voert de FNV actie onder het motto 'Laat HEMA weer écht HEMA zijn'. De vakbond roept personeel op om lid te worden van TompoesUnited, om als groep mee te kunnen praten over de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden bij HEMA.

HEMA laat in een reactie weten dat de cao die met het CNV is gesloten in lijn ligt met andere winkelbedrijven in Nederland. "Door deze aanpassing zijn de arbeidsvoorwaarden en de bedrijfsvoering van HEMA op lange termijn gewaarborgd." Bovendien benadrukt HEMA dat de 25 procent lagere salarissen geldt voor slechts tachtig van de 11 duizend medewerkers. "Iedereen, zowel de huidige als de nieuwe medewerkers, krijgen per 1 juli en 1 januari een salarisverhoging."