Reclamefolders bekijken met Google Assistant

Reclamefolders bekijken met Google Assistant

Een samenwerking tussen folderverspreider Spotta en Google Assistant maakt het nu mogelijk reclamefolders te doorzoeken met behulp van de spraakassistent. Ook kunnen aanbiedingen op deze manier worden gezocht.

Door de woorden ‘Oké Google, praat met Spotta’, kunnen gebruikers een folder opvragen. Spotta stelt dat het nu nog om een bètaversie gaat met in eerste instantie alleen supermarkten. Folders van Albert Heijn, Plus en Lidl zijn inmiddels bij de dienst aangesloten. De bedoeling is dat dit aantal de komende tijd wordt uitgebreid. 

Ook moet het straks mogelijk zijn te zoeken naar een specifieke productcategorie. “Uiteindelijk kun je Google bijvoorbeeld vragen: Waar zijn de luiers in de aanbieding? De assistent zegt bij welke winkel en voor welke prijs”, zegt Joey Scheuffer, ceo van Prappers Media, het bedrijf waarmee Spotta samenwerkte voor de ontwikkeling van de voice search. De volgende stap is volgens Scheuffer het direct bestellen van de aanbieding via de spraakassistent.  

De spraakdienst is nu te gebruiken via de Google Assistant op elke Android-telefoon of via de Google Assistant-app op de iPhone. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!