Albert Heijn staakt app voor Google Assistant

Albert Heijn staakt app voor Google Assistant

Albert Heijn trekt de stekker uit zijn app voor Google Assistant. De AH Assistant was een test, waar de supermarktketen per 2 november mee gestopt is.

Dat laat Albert Heijn weten op zijn website. ‘We hebben besloten hier niet mee door te gaan’, aldus de keten over de test met de AH Assistant, die inmiddels niet meer werkt. Tijdens het event What's Next in Retail Tech van RetailTrends vertelt Gerhard van der Bijl, cto bij Albert Heijn, dat de AH Assistant 'even is geparkeerd'. "We hebben de afweging moeten maken: gebruiken onze klanten die techniek?" De keten focust zich nu liever op de kanalen ah.nl en de AH-app, die vaker gebruikt worden. "Maar de opkomst van voice is niet te negeren", voegt de cto toe. "We komen terug met een verbeterde versie."

De app werd gelanceerd toen de Nederlandstalige versie van de Google Assistent werd uitgebracht. Met AH Assistant konden klanten onder meer bonusaanbiedingen aanvragen via stemcommando’s. Naast Albert Heijn maken onder meer bol.com en Nespresso gebruik van Google Assistant.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!