H&M-label Cos brengt beschadigde kleding weer op de markt

H&M-label Cos brengt beschadigde kleding weer op de markt

Kledingmerk Cos brengt met zijn Restore collection kledingstukken op de markt die eerder door klanten zijn teruggebracht. De dochteronderneming van de H&M Group werkte hiervoor samen met The Laboratory en The Renewal Workshop. De collectie wordt exclusief gelanceerd in Utrecht, Stockholm en Berlijn. 

De beschadigde kledingstukken die door klanten zijn binnengebracht, zijn weer hersteld en schoongemaakt door The Renewal Workshop. Zo liggen de items weer als nieuw in de schappen. De Restore-collectie moet bijdragen aan een circulaire kledingindustrie. 

Bij de collectie wordt door een derde partij precies in de gaten gehouden hoeveel water, CO2 en energie er bespaard wordt in het herstelproces. Het schoonmaken van de kledingstukken gebeurt bijvoorbeeld met een technologie waar geen water bij komt kijken. De collectie is vanaf 4 september verkrijgbaar. 

 

 

Reacties

Mooi staaltje circulair for dummies....deden ze altijd al nl alleen vroeger hingen ze het gewoon weer terug tussen de reguliere collectie of ging het op het enkele stuks/bkeus rekje.

Geplaatst door C A op 30 augustus 2019 om 16:57

Laatste nieuws

RetailTrends