Albert Heijn test volautomatische winkel

Albert Heijn doet een proef met een volledig digitale Albert Heijn to go. In de winkel kun je boodschappen doen zonder de producten te scannen en er wordt automatisch afgerekend. 

De volautomatische winkel is gevestigd naast het hoofdkantoor in Zaandam. Om de winkel binnen te komen toont de consument zijn betaalpas bij de ingang. De producten die hij pakt, worden geregistreerd door camera’s en sensoren in de schappen. Deze noteren wanneer een product wordt gepakt of terugzet. Als de consument klaar is met boodschappen doen, wordt bij de uitgang het totaalbedrag op een display getoond. Betalingen tot 25 euro worden automatisch verwerkt. 

“Door het autonome karakter kan de winkel plug and play neergezet worden op locaties waar (tijdelijke) behoefte is aan een kleine winkel. Een tweede voordeel is dat de winkel altijd open kan zijn”, vertelt ceo Marit van Egmond. 

Eerder introduceerde Albert Heijn een tap-to-go systeem in vier van zijn AH to go-locaties. Hier kunnen klanten met hun telefoon of speciale plastic pas op de elektronische schapkaart ‘tikken’. 
 

Reacties 1


A Feenstra 5 sep, 15:27

Lang leve de vooruitgang, de retail maakt zichzelf kapot, de stenen winkels gaan straks op in schappenloodsen en internetverkoop. Over 10-15 jaar is er geen enkele gezellige winkelstraat meer te vinden.
Eén voordeel, de grote steden krijgen in elk geval ruimte voor woningbouw.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!