Deel Blokker-voorraad naar Marskramer-franchisers

Deel Blokker-voorraad naar Marskramer-franchisers

Om de leveringsproblemen bij Marskramer-franchisers aan te pakken, wordt een deel van de voorraad van Blokker overgenomen. Dat zegt eigenaar Audax in reactie op een artikel van het FD. Audax nam Marskramer afgelopen zomer van Blokker Holding over, maar levert volgens de krant sindsdien amper producten.

Audax erkent dat een deel van de huishoudelijke artikelen niet geleverd kan worden. Maar het bedrijf wijst erop dat het zelf geen leverancier is, maar een logistiek platform. Voor de levering van producten zegt het afhankelijk te zijn van derden.

Audax is naar eigen zeggen actief bezig om (nieuwe) leveranciers aan te sluiten. De door Blokker aangeleverde kerst- en Halloweenbestellingen zijn inmiddels binnen, 'zodat franchisers een compleet feestdagenassortiment kunnen aanbieden'. Audax zegt samen met de franchisers een structurele oplossing te zoeken voor de korte en lange termijn.    

Audax nam in het voorjaar de winkels en groothandelsorganisatie van Marskramer over van Blokker Holding. In totaal gingen 92 Nederlandse winkels over naar de eigenaar van AKO en The Read Shop. Naast de 44 winkels van Marskramer, allemaal gerund door franchisers, vielen 25 vestigingen van Prima, zeventien van Novy en zes van Toys2Play onder de transactie. Zij kampen volgens het FD met hetzelfde probleem.

Reacties 2


Willem Moerhuis 22 okt, 12:37

Dit siert de Blokker organisatie. Er zal wel gezegd worden "is goed om overvoorraad te voorkomen" en "zal wel niet voor niets zijn" maar toch : HOED AF !!!


Reinder Koornstra 22 okt, 12:45

‘We zijn alleen een logistiek platform’, en daar ga je complexe assortimenten in een branche die je niet kent en waar niemand jou kent regelen! Een onmogelijke opgave, zoals ik als ex-centraal inkoper huishoudafdelingen bij V&D maar al te goed weet! Logisch dat Audax een smeekbede bij Blokker op de mat legt, en ook logisch dat Blokker daar iets aan doet. Deuren die voor Audax gesloten blijven, gaan voor Blokker heus wel open! Maar ja, veel ís er niet, op dit moment!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!