AO.com vertrekt na vier jaar uit Nederland

AO.com vertrekt na vier jaar uit Nederland

Elektronicaverkoper AO trekt zich terug uit Nederland. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten die het bedrijf vanochtend bekendmaakte. Met het sluiten van de Nederlandse tak wil AO zich concentreren op de Duitse markt om zo uiteindelijk winst te maken. 

Het plan is om nog voor het einde van 2019 te stoppen met de Nederlandse activiteiten van AO.com. Het van oorsprong Britse bedrijf draaide tot eind september een verlies van 3,3 miljoen euro. Het vertrek uit Nederland zal de elektronicaverkoper zo'n drie miljoen euro kosten. 

Nederland en Duitsland behaalden afgelopen halfjaar een omzet van 75,7 miljoen euro. Dat is een daling van 3,4 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal realiseerde de AO Group een omzet van 550 miljoen euro, een stijging van 16,3 procent ten opzichte van vorig jaar. 

AO is sinds 2016 vertegenwoordigd in Nederland. De verkoper van onder meer tv's, wasmachines en audio vertelde in 2017 nog aan RetailTrends om 'de beste elektronicaretailer van Europa' te worden. 

Reacties 2


christiaan van maurik 15 dec, 22:22

jammer, altijd mooie prijzen, altijd goede service en leverancier en altijd goede deals me ze kunnen maken. Stonden ook hoog aangeschreven bij Trustpilot en deden van alles om de service nog beter te maken.
Jammer zo vlak voor de kerst voor het personeel, allerbeste toegewenst voor het team van AO.NL


Herman Taal 13 jan, 07:04

Heel erg jammer. Wij kochten daar ons apparatuur. Zou er hoop zijn dat ze terugkomen of er een doorstart is?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!