AO.com vertrekt na vier jaar uit Nederland

AO.com vertrekt na vier jaar uit Nederland

Elektronicaverkoper AO trekt zich terug uit Nederland. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten die het bedrijf vanochtend bekendmaakte. Met het sluiten van de Nederlandse tak wil AO zich concentreren op de Duitse markt om zo uiteindelijk winst te maken. 

Het plan is om nog voor het einde van 2019 te stoppen met de Nederlandse activiteiten van AO.com. Het van oorsprong Britse bedrijf draaide tot eind september een verlies van 3,3 miljoen euro. Het vertrek uit Nederland zal de elektronicaverkoper zo'n drie miljoen euro kosten. 

Nederland en Duitsland behaalden afgelopen halfjaar een omzet van 75,7 miljoen euro. Dat is een daling van 3,4 procent ten opzichte van vorig jaar. In totaal realiseerde de AO Group een omzet van 550 miljoen euro, een stijging van 16,3 procent ten opzichte van vorig jaar. 

AO is sinds 2016 vertegenwoordigd in Nederland. De verkoper van onder meer tv's, wasmachines en audio vertelde in 2017 nog aan RetailTrends om 'de beste elektronicaretailer van Europa' te worden. 

Reacties

jammer, altijd mooie prijzen, altijd goede service en leverancier en altijd goede deals me ze kunnen maken. Stonden ook hoog aangeschreven bij Trustpilot en deden van alles om de service nog beter te maken.
Jammer zo vlak voor de kerst voor het personeel, allerbeste toegewenst voor het team van AO.NL

Geplaatst door christiaan van maurik op 15 december 2019 om 22:22

Heel erg jammer. Wij kochten daar ons apparatuur. Zou er hoop zijn dat ze terugkomen of er een doorstart is?

Geplaatst door Herman Taal op 13 januari 2020 om 07:04

Laatste nieuws

RetailTrends