De overname van Marqt door Ekoplaza is goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Dat heeft de toezichthouder dinsdag bekendgemaakt.

Het samengaan van beide biologische supermarktketens zorgt er volgens de ACM niet voor dat de mededinging op de markt in het geding komt. De voorgenomen krachtenbundeling tussen Ekoplaza en Marqt werd in oktober bekendgemaakt. De oprichters van Marqt verzetten zich tegen de deal, maar de rechtbank bepaalde dat zij hun aandelen moeten verkopen. 

Marqt en Ekoplaza blijven in principe als aparte formules bestaan. Het aantal vestigingen van de eerstgenoemde keten wordt wel teruggebracht. Onlangs werden vier filialen verkocht aan Albert Heijn. Marqt verwacht uiteindelijk tien tot twaalf winkels over te houden.

Voor Ekoplaza betekent het de tweede deal met een branchegenoot in korte tijd. Vorig jaar werden de 25 winkels van Natuurwinkel overgenomen, die uiteindelijk allemaal worden omgebouwd naar de Ekoplaza-formule. Daarmee komt de keten, onderdeel van groothandelsorganisatie Udea, op zo’n honderd vestigingen.