HEMA breidt samenwerking met Franprix uit

HEMA breidt samenwerking met Franprix uit

De producten van HEMA komen vanaf deze week in nog eens 44 extra winkels van Franprix te liggen. Hiermee komt het totale aantal Franprix-winkel met een HEMA-schap op 59.  Dit past binnen de verwachting van het Nederlandse warenhuis, dat eerder aangaf voor november dit jaar zijn producten in vijftig supermarkten van de Franse supermarktketen te willen hebben liggen.

De ombouw van de 44 Franprix-winkels wordt deze week afgerond. De samenwerkende bedrijven verwachten volgend jaar nog eens enkele honderden supermarkten van Franprix te voorzien van een HEMA-hoek. De reden voor de uitbreiding is naar eigen zeggen het succes van de samenwerking. “Naast de extra omzet die we via onze schappen in de supermarkten behalen, zien we ook een extra toeloop aan klanten in onze vestigingen die in de buurt zitten van een Franprix-winkel met een HEMA-schap”, meldt HEMA-ceo Tjeerd Jegen.

De samenwerking ging in september van dit jaar van start bij de eerst vijftien Franprix-filialen. HEMA verkoopt circa 250 producten via supermarkten van de Franse supermarktketen, waaronder keukengerei en -textiel, kaarsen, schrijfwaren, babyartikelen, ondergoed en T-shirts.

HEMA zei met de samenwerking gebruik te willen maken van het grote bereik van het Franse Franprix, terwijl de supermarktketen de kans krijgt een non-foodassortiment aan te bieden zonder daar zelf expertise in te hebben.”Een kleiner supermarktconcept is ideaal voor ons, omdat wij daar het enige non-foodaanbod zijn, zodat de klant ons ook echt ziet”, vertelde Jegen eerder aan RetailTrends. “In een grote hypermarkt sneeuw je snel onder.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!