Open32 lijdt miljoenenverlies door failliet moederbedrijf

Open32 lijdt miljoenenverlies door failliet moederbedrijf

Het faillissement van voormalig moederbedrijf Brand Retail Group kost Open32 bijna vijf miljoen euro. Directeur Iwan de Leeuw laat aan RTL Z weten dat de toekomst van het bedrijf daarmee niet in gevaar komt.

Open32 sloot 2018 af met een verlies van ruim 4,9 miljoen euro, blijkt uit de recentste jaarrekening van de Nederlandse modeketen. Dit terwijl het bedrijf in 2016 nog een winst boekte van 2,2 miljoen euro en in 2017 een plus van ruim één miljoen euro noteerde.

Het afwaarderen van een miljoenenlening aan moederbedrijf Brand Retail Group ligt grotendeels ten grondslag aan het miljoenenverlies. De groep leed als geheel een verlies van 22 miljoen euro in 2017. Open32 was lange tijd het enige winstgevende onderdeel van de modegroep, die in november failliet werd verklaard. De modeketen ging zelfstandig verder onder oprichter Bas Koijck.

Financieel directeur Iwan de Leeuw laat aan RTL Z weten dat Open32 tussen 2015 en 2017 een aantal leningen verschafte aan het moederbedrijf. "Toen bleek dat dat bedrijf in de problemen kwam en zusterbedrijf Sissy-Boy failliet zou gaan, moesten wij voorzichtigheidshalve 5,8 miljoen aan leningen afwaarderen." Hij benadrukt dat de gevolgen voor de modeketen eenmalig zijn. Los van de afschrijving zou de winst zo'n miljoen euro bedragen; ongeveer evenveel als het jaar daarvoor.

Open32 heeft 68 vestigingen in Nederland en een webshop. Daarnaast bezit het bedrijf enkele eigen modemerken, waaronder jeansmerk Silvercreek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!