C&A is van plan om tot wel honderd van zijn winkels in Duitsland te sluiten, meldt Manager Magazin. Tegenover RTL Z laat de modeketen weten dat het dichtgaan van Nederlandse filialen niet is uitgesloten. 

De stap zou onderdeel zijn van de herstructurering die de keten gaat doorvoeren op zijn belangrijkste markt, die C&A ‘Turnaround Germany’ noemt. Het bedrijf onderhandelt momenteel met verhuurders en zou daarbij hoge kortingen eisen. Als de onderhandelingen niets opleveren, overweegt de van oorsprong Nederlandse keten de winkels te sluiten. 

Begin vorig jaar klonken geluiden over de verkoop van C&A, momenteel in handen van de Duits-Nederlandse familie Brenninkmeijer, aan Chinese investeerders. Het bleef echter bij geruchten. Volgens Manager Magazin is de reorganisatie een gevolg van de mislukte verkoop. 

C&A is een van de tien grootste modemerken van Europa. Wereldwijd telt de keten 1900 vestigingen, waarvan 117 in Nederland. Een woordvoerder van C&A Benelux ontkent het nieuws over de sluitingen tegenover RTL Z niet en sluit niet uit dat ook Nederlandse winkels dichtgaan.