De vijftien warenhuizen van Hudson's Bay in Nederland hebben de deuren definitief gesloten. De uitverkoop is afgerond. Het filiaal in Breda ging als laatste dicht.

De Canadese warenhuisketen maakte in september bekend dat de winkels eind dit jaar sluiten. Het avontuur in Nederland liep uit op een mislukking. Het was nooit echt druk in de winkels, die veelal in V&D-panden zijn gevestigd.

Eind november vroeg de Nederlandse tak van Hudson's Bay uitstel van betaling aan nadat het hof in Amsterdam had besloten dat twee panden open moesten blijven. Het ging om het pand in Breda en dat in de Kalverpassage in Amsterdam, waarin eerst Saks Off 5th zat en later een outlet van Hudson's Bay. Verhuurder Kroonenberg wilde Hudson's Bay aan de langlopende huurcontracten houden en werd in het gelijk gesteld.

Ondanks de uitspraak van het hof sluit Hudson's Bay ook deze twee panden. "Ik denk dat de uitspraak helder is, maar ze onttrekken zich volledig aan die verplichting", zegt een woordvoerder van Kroonenberg. Het gevolg is dat Hudson's Bay een boete zal worden opgelegd. Intussen is Kroonenberg achter de schermen bezig met een nieuwe invulling van de panden.