Alle warenhuizen Hudson's Bay dicht

Alle warenhuizen Hudson's Bay dicht

De vijftien warenhuizen van Hudson's Bay in Nederland hebben de deuren definitief gesloten. De uitverkoop is afgerond. Het filiaal in Breda ging als laatste dicht.

De Canadese warenhuisketen maakte in september bekend dat de winkels eind dit jaar sluiten. Het avontuur in Nederland liep uit op een mislukking. Het was nooit echt druk in de winkels, die veelal in V&D-panden zijn gevestigd.

Eind november vroeg de Nederlandse tak van Hudson's Bay uitstel van betaling aan nadat het hof in Amsterdam had besloten dat twee panden open moesten blijven. Het ging om het pand in Breda en dat in de Kalverpassage in Amsterdam, waarin eerst Saks Off 5th zat en later een outlet van Hudson's Bay. Verhuurder Kroonenberg wilde Hudson's Bay aan de langlopende huurcontracten houden en werd in het gelijk gesteld.

Ondanks de uitspraak van het hof sluit Hudson's Bay ook deze twee panden. "Ik denk dat de uitspraak helder is, maar ze onttrekken zich volledig aan die verplichting", zegt een woordvoerder van Kroonenberg. Het gevolg is dat Hudson's Bay een boete zal worden opgelegd. Intussen is Kroonenberg achter de schermen bezig met een nieuwe invulling van de panden.

Reacties 11


Sander R 30 dec, 15:53

Ik hoop dat weer een V&D wordt gevestigd in de oude panden van Hudson Bay. Misschien wel met crowdfunding zodat weer een V&D terugkomt


Frits L 30 dec, 16:22

Gewoon ombouwen naar woningen. Mooie locaties waar men de beurs voor wil trekken. Non Food is enkel rendabel in Action achtige winkels en de rest kan gewoon online worden gekocht.


Geert N. 30 dec, 16:32

Wat een onzin Frits, maar dat weet je zelf ook hopelijk


Henk Bulten 31 dec, 10:46

Is het weer wachten op een goedkope overname uit een faillissement door 1 van de aandeelhouders?


said biene 31 dec, 19:16

Geen woningen of studenten dat past niet in een centrum ook geen universitijd waar ze over hebben in hudsons bay leiden laad er een primark komen in leiden of de v&d terug laten komen in alle oude v&d panden


Janneke Vermeulen 1 jan, 12:11

Onzinverhalen m.b.t VenD, dat tijdperk is afgesloten. Alstublieft ook geen zaken zoals de Primark, bulk voor nog niet één seizoen! Appartementen is nog niet zo'n gek idee; maak de binnensteden weer bewoonbaar i.p.v. uitgestorven ná sluitingstijd van de winkels.


Henry Foretetmontagne 1 jan, 14:52

Het was niks het wordt ook niets te duur


rene Paaijmans 1 jan, 18:26

Mensen hebben wel behoefte aan een winkel die tussen primark en Bijenkorf in zit
Duurdere segment mag in combinatie met publiekstrekkers en afprijzingen
Eén goede website en goede aftersales
Klein beginnen om te kijken dat concept aanslaat
Niet in iedere stad dezelfde winkelinvulling


Stephanie Top 1 jan, 18:53

Nou ik had nog zo een tegoedkaart van Hudson Bay met €150 erop. Weg geld😣


Jeroen F. 1 jan, 20:40

@Rene Paaijmans: U slaat de spijker op de kop ;-). Afgelopen jaar 2019 las ik eens op een Duitse nieuwssite nog een groot item over het Duitse warenhuisbedrijf Karstadt, dat inmiddels al weer gefuseerd is met het Duitse warenhuisbedrijf Galeria Kaufhof tot de Galeria Karstadt Kaufhof. Niet in iedere stad dezelfde winkelinvulling, dat is precies één van de punten waar m.i. Hudson's Bay de plank mis sloeg. In dat Duitse nieuwsitem over Karstadt gaf de directie van Karstadt aan, de warenhuizen al een tijd lang te transformeren. Karstadt is allereerst een echt Duits warenhuisbedrijf. Maar Karstadt gaf aan, niet alleen te kijken naar de koopbehoeften van de Duitsers op zich. Maar ook naar de apart koopbehoeften per stad, waarin Karstadt zit. En hierbij kijken we dan ook afzonderlijk per warenhuis wat voor die stad de beste invulling van het assortiment is, aldus de directie van Karstadt. Want iets dat in München wellicht erg goed loopt, hoeft dat nog niet te doen in Berlijn, Dortmund of Bielefeld. Verschillende Duitse steden hebben namelijk allemaal zo hun eigen verschillende koopbehoeften. En de Karstadt-warenhuizen krijgen dan ook elk een assortiment-invulling dat geheel afgestemd is op de koopbehoeften van die stad waar ze zitten. Daarnaast verkocht Hudson's Bay ook veel bekende merken, die op vele andere plekken in die Hudson's Bay-steden ook al te koop waren. De directie van Karstadt heeft toen al laten weten, de Duitse Karstadt-warenhuizen niet te willen vullen met het merendeel aan bekende merken, die je elders ook al heel veel in bijv, Dortmund ziet. Karstadt zei toen: "Als je in een Karstadt-warenhuis kleding van een bepaald modemerk verkoopt, dat al bij 10 andere winkels in deze stad ook te koop is, hoe onderscheidend ben je als Karstadt dan nog? Dan ben je niet onderscheidend genoeg. En je moet tegenwoordig als warenhuisbedrijf echt onderscheidend genoeg zijn, wil je overleven. Bij Karstadt zetten ze daarom bijv. bij kleding ook veel (meer) in op private-labels met eigen designs. Die vind je nergens anders in Dortmund. En dan onderscheid je je hiermee van de massa. Mocht er een nieuw warenhuisbedrijf in NL komen à la Karstadt, dan kunnen ze m.i. veel van het Duitse warenhuisbedrijf Karstadt leren.


Maria jose labairu 2 jan, 09:21

Erg jammer voor de medewerkers. Wij in mijdrecht, de distributiecentrum hebben zeer hard gewerkt voor de winkels en de consument on line maar niemand noemt ons.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!