Bij Miss Etam, Claudia Sträter en Expresso zijn geen sluitingen te verwachten. Dat zegt managing director Richard Turk desgevraagd. Het gaat niet verder dan 'hier een winkel dicht, daar een winkel erbij'. "Dat is een continue beweging, maar er zijn absoluut geen structurele ingrepen gepland bij deze winkels. Het is echt puur Steps en Promiss."

De FNG Group maakte deze week bekend dat alle veertien Promiss-winkels in Nederland dichtgaan en dat 38 van de 48 winkels van Steps sluiten. Voor het eind van deze maand wordt waarschijnlijk duidelijk om welke filialen het gaat, verwacht Turk. "Er wordt nu met verhuurders gesproken." 

Merkendeskundige Mary Hoogerbrugge verwacht dat het einde voor Promiss nabij is. Het is volgens haar belangrijk dat een merk ook in de winkelstraat zichtbaar is. Turk zegt dat Promiss gezien het geringe aantal winkels toch al niet heel zichtbaar was. Hij heeft veel vertrouwen in Promiss. "Had ik dat niet, dan was dit het moment geweest om sowieso andere keuzes te maken. Er is een enorme behoefte aan Promiss, ook in het buitenland."