Het beste van RetailTrends: week 4

Het beste van RetailTrends: week 4

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

De winkelleegstand neemt weer toe, hoe erg is dat?
Voor het eerst sinds jaren loopt de winkelleegstand weer op. We zitten bijna weer op het niveau van 2015, het dieptepunt tot nu toe. Op 1 januari stond 7,3 procent van de winkels leeg. Maar hoe erg is dat

Hoe Yaya het hoofd boven water houdt op het damesmodeslagveld
Hoewel de damesmodebranche het zwaar heeft, lijkt Yaya een stabiele plek veroverd te hebben. Het merk opent dit jaar vijf nieuwe winkels, vergroot fanatiek het aantal samenwerkingen met wholesale-partners en vergeet daarnaast e-commerce niet. En dat alles om de consument zo goed mogelijk te bedienen. RetailTrends sprak met medeoprichter Patrick Draijer.

Komt de Beverwijkse Bazaar ooit los van zijn oude imago?
Het imago van de Bazaar in Beverwijk ‘komt te voet en gaat te paard’, aldus algemeen directeur George Zapantoulis. Hij is al zeven jaar bezig om het beeld van de Bazaar als ‘zwarte markt’ van zich af te schudden. En net op het moment dat dat de goede kant op lijkt te gaan, teistert een muizenplaag de markt. RetailTrends bracht een bezoekje aan de Bazaar.

In deze innovatieve koffiezaak ben je zelf de barista
Wie denkt dat Starbucks hypermodern is met zijn vele smaakjes, recyclebare bekers en opvallende interieurs, kent Gacha Gacha Coffee nog niet. Deze koffietent, opgezet door de Japanse bonenproducent Maruyama, is bijna geheel geautomatiseerd. Er is zelfs geen personeel; elke klant is hier zijn eigen barista

Zit Jumbo Albert Heijn op de hielen en wat speelt er bij de discounters?
Jumbo is de grote winnaar bij de supermarkten. Het marktaandeel groeide van 19,2 naar 21 procent. Concurrent Albert Heijn was stabiel, met 34,9 procent. Moet de marktleider zich zorgen maken? En waarom verliezen de discounters terrein? Een analyse.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!