Reorganisatie bij MS Mode en America Today

Reorganisatie bij MS Mode en America Today

Bij MS Mode, America Today en Coolcat Junior zijn zo'n twintig functies geschrapt. Het gaat onder anderen om managers en directeuren. Afdelingen zijn samengevoegd om efficiënter te kunnen werken, bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan RetailNews. 

De aanpassingen zijn doorgevoerd na het faillissement van Coolcat vorig jaar. Het merk kwam in oktober online terug als Coolcat Junior. Door te kiezen voor een gedeelde 'achterkant' in plaats van drie afzonderlijke, werden mensen boventallig. 

Tegelijkertijd zijn er ook nieuwe mensen aangenomen met specifieke kennis en ervaring, zegt de woordvoerder. De reorganisatie brengt eenmalig hoge kosten met zich mee, "maar we zijn ervan overtuigd dat die investering op termijn wordt terugverdiend." 

Hoe de afzonderlijke merken presteren, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Rond de zomer worden de jaarresultaten gepresenteerd.

Reacties

Je weet toch over de drie brieven die nieuwe managers van hun voorgangers krijgen voor het geval het niet loopt zoals gewenst!
Jaar 1: Schuif de schuld naar je voorganger
Jaar 2: Reorganiseer
Jaar 3: Schrijf zelf drie brieven!
Blijkbaar zitten nu in Jaar 2; De jaarcijfers zullen vast niet meevallen!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 31 januari 2020 om 13:59

Huh?
Gisteren schreef Kahn dat a.today break even heeft gedraait.
Ik geloof die vent voor geen meter.

Geplaatst door Frits Vries op 31 januari 2020 om 15:18

Laten we hopen dat dit geen voorbode is voor slechter nieuws.

Geplaatst door N. van Galen Last op 3 februari 2020 om 11:53

De CoolInvestment Group bedrijven (zoals MS en AT) opereerde altijd als volledige losse bedrijven. Inmiddels worden steeds meer krachten gebundeld. Aan de late kant maar beter laat dan nooit.

Geplaatst door Altijd Wat op 4 februari 2020 om 17:03

Laatste nieuws

RetailTrends