Nieuwe Belgische winkels Jumbo vooral in tweede helft dit jaar

Jumbo verwacht nog steeds dit jaar twaalf tot vijftien winkels te openen in België. Dat gebeurt vooral in de tweede helft van het jaar, zei financieel topman Ton van Veen tegen RetailNews bij de opening van het HEMA-schap in de Jumbo Foodmarkt in Breda. Het is geen bewuste keuze, maar de nieuwe locaties kunnen dan pas worden opgeleverd.

De eerste drie winkels die in het najaar in Vlaanderen de deuren openden, doen het volgens Van Veen nog steeds erg goed. "Ze hebben een formidabele start gekend, met omzetten die significant boven verwachting zijn. Ruim vijftig procent meer. En die omzetten weten we goed vast te houden."

Vooral operationeel ziet Van Veen verbetermogelijkheden in België. "We hebben natuurlijk een heel nieuwe distributiestroom opgezet. En er zitten ook allerlei technische aspecten aan, zoals accijnzen en IT-systemen die het allemaal goed moeten ondersteunen." Dat er enkele maanden geen nieuwe openingen zijn, komt Jumbo dan ook niet slecht uit. 

Waar de nieuwe winkels komen, wil Van Veen nog niet zeggen. Wel is duidelijk dat het alleen om Vlaanderen gaat. Plannen om op korte termijn naar Wallonië te gaan, zijn er niet.

Reacties 2


SERGY LING 11 jul, 09:35

Hello : wanneer ga jullie een shop Jumbo omstreeks stad Boom ?? Dank u voor een gooi aantword. 🤔😜


Pieter Jacobs 5 jan, 12:25

Graag ook een Jumbo in Grimbergen , m.a.w. in de Vlaamse Noordrand van de hoofdstad.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!