Ahold Delhaize komt met eerste benoemingen AI-project

Ahold Delhaize komt met eerste benoemingen AI-project

Ahold Delhaize heeft met Philips de eerste experts aangesteld voor Kickstart AI. Dat project moet de kennis in Nederland over kunstmatige intelligentie vergroten.

Ahold haalt Sebastian Schelter van de New York-universiteit naar Nederland. Hij gaat aan de slag bij de Universiteit van Amsterdam. Philips kiest voor Nicola Pezzotti, die wordt aangesteld als parttime assistent-professor bij de Technische Universiteit in Eindhoven.

Het project werd in oktober gepresenteerd. Behalve Ahold en Philips doen ook ING, KLM en de NS mee. Ze trekken samen tientallen miljoenen uit voor artificial intelligence, dat volgens hen het dagelijkse leven van consumenten kan verbeteren. "Zoals met een persoonlijkere service en meer gemak en keuzes op vele gebieden, waaronder voedsel, reizen, gezondheid en financiën." Het is de bedoeling dat 25 wetenschappers voor bachelor- en masterstudenten worden aangesteld.

Reacties

Hoi ik vindt het heel goed dat er onderzoek komt over voedsel en gezondheid groetjes

Geplaatst door mg puijnen op 17 februari 2020 om 12:49

Zijn dit wel betrouwbare partners? ik zou zeker vanaf de eerste stap consumenten betrekken, dit is toch voor" consumensen," dus gewone mensen die techniek moeten gaan begrijpen dus, in deze is gewone mensentaal belangrijk als je dit commercieel gaat gebruiken.helaas is dat in het verleden vaak mis gegaan DUS NIET ALLEEN GELEERDEN, DIE DENKEN ECHT ANDERS.

Geplaatst door Leo Weekers op 17 februari 2020 om 18:01

Zou leuk zijn als ze het MKB er ook bij betrekken ipv alleen de grote boys.

neem
https://www.supplai.nl/artificial-intelligence-voor-retail-en-groothandel/

https://www.supplai.nl/artificial-intelligence-voor-de-logistiek/

Geplaatst door K de Vos op 8 mei 2020 om 08:43

Laatste nieuws

RetailTrends