Colruyt verkoopt kruiden uit zelfontwikkelde 'vertical farm'

Colruyt brengt voor het eerst kruiden uit zijn 'vertical farm' op de markt. Het zelfontwikkelde, duurzamere systeem werd de afgelopen twee jaar getest en sinds deze week ligt de geoogste basilicum bij 31 Bio-Planet-winkels in de schappen.

De supermarktketen is naar eigen zeggen de eerste retailer in België die een vertical farm heeft ontwikkeld en gebouwd. In het gesloten systeem worden (uiteindelijk) 250 duizend planten in rijen boven elkaar gekweekt. De methode is vrij van pesticiden en kost 90 procent minder water en twintig keer minder oppervlakte in vergelijking met 'klassieke teelt'. 

De installatie werkt met gezuiverd regenwater en draait op honderd procent groene stroom afkomstig van windmolens en zonnepanelen. "Al deze aspecten maken de farm en de basilicumplanten heel duurzaam, en dat is voor Bio-Planet doorslaggevend", zegt directeur van Bio-Planet Fabrice Gobbato. "Vertical farming kan volgens ons een antwoord zijn op de alsmaar hogere verwachtingen van onze klanten op vlak van verantwoord consumeren. We starten nu met basilicum, later dit jaar komt er ook koriander bij." 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!