ABN Amro: 'Maak een plan B of C voor het coronavirus'

ABN Amro: 'Maak een plan B of C voor het coronavirus'

Voor retailers die nog wachten op hun artikelen of waarvan de voorraad slinkt door het coronavirus, is het slim om een plan B of C te maken. Dat stelt Henk Hofstede, sector banker retail bij ABN Amro. 

Volgens Hofstede moet je inventariseren hoeveel voorraad afkomstig is uit China of andere gebieden met leveringsproblemen en hoelang het zou duren voordat er nieuwe producten binnenkomen. Ook kijken of er alternatieven zijn en hoelang je de huidige situatie nog volhoudt is raadzaam. 

"Blijf in contact met je consument door uit te leggen waarom bepaalde producten niet leverbaar zijn. Blijf in contact met je leveranciers wanneer er wel geleverd kan worden en plan tijdig het transport. Nietsdoen is geen optie", aldus Hofstede.

Zie ook op RetailTrends: Wat retailers merken van het coronavirus

Reacties 1


Dr Theo Terdu 13 mrt, 10:12

Uiteraard is het nodig om plan B,C en zelfs D te gaan maken, alleen dat is simpeler gezegd dan gedaan. Er is namelijk geen uniforme oplossing te bedenken als het virus langer blijft aanhouden. We zullen ons moeten concentreren op het instant houden van levensmiddelenbronnen uit eigen land en omliggende Europese landen. De vraag is bijvoorbeeld of we levensmiddelen kunnen blijven exporteren als we die (op termijn) nodig hebben voor de eigen bevolking. Het klinkt als in een horrorfilm en ik hoop niet dat het zover komt maar het raakt wel de werkelijkheid.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!