Drastische maatregelen in België: winkels in weekend dicht

Drastische maatregelen in België: winkels in weekend dicht

België heeft drastische maatregelen afgekondigd vanwege het coronavirus. Ook de detailhandel merkt dat. In het weekend mogen alleen supermarkten en apotheken de deuren openen. Andere winkels, waaronder kledingwinkels, moeten dichtblijven.

Alle restaurants en cafés in België gaan vanaf vrijdagnacht dicht en alle lessen in scholen zijn opgeschort. Ook alle evenementen zijn afgelast. De maatregelen gelden in elk geval tot 3 april, het begin van de paasvakantie.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen zegt begrip te hebben voor de verplichte sluiting van horeca en winkels. "We begrijpen dat deze bijkomende maatregelen op korte termijn economische hinder zullen opleveren", zegt ceo Pieter Timmermans in een persbericht. "Maar we benadrukken dat een snel en kordaat optreden een verdere escalatie van deze epidemie kan vermijden, waardoor een veel grotere economische schade op lange termijn kan vermeden worden."

Reacties 22


Dr. Theo Terdu 13 mrt, 10:15

België volgt hiermee veel andere Europese landen. Ik spreek ondernemers uit veel andere Europese landen. Het zijn ingrijpende beslissingen die de overheden nemen maar het is echt de enige manier om massale verdere verspreiding te voorkomen.


Eric Schoonbrood 13 mrt, 12:31

Het coronavirus kent geen weekend !


Hugo Vis 13 mrt, 12:46

Gelukkig hebben we hier in Nederland een halfslachtige zwabber regering die niet de hoognodige maatregelen neem en een, al even incompetente, branche vereniging “In Retail”die altijd braaf aan de zijlijn blijft staan en netjes pootjes geeft! WAKE THE F#@* UP!


c.t. de koning 13 mrt, 14:21

Bij een griep epenemie spreken wij in Nederland van 50.000 personen
en bij elke griep golf sterven er velen ouderen en zwakere in de samenleving
Wat is het verschil met vandaag


Bob Ultee 13 mrt, 14:33

Dit gaat in Nederland ook gebeuren en dan zullen veel fysieke retailers omvallen. Ik heb het altijd al voorspeld en nu gaat het gebeuren. Online zal de winnaar zijn van de Corona crisis, fysieke winkels de grote verliezer. Dit is Darwin in zijn puurste vorm ouderwetse, achterlijke ondernemertjes zullen nu de doodsklap krijgen en slimme e-commerce spelers zullen hier goed garen bij spinnen. Opgeruimd staat netjes.


Edwin Luiks 13 mrt, 14:35

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Ruud Rpl 13 mrt, 14:49

@Bob Ultee "Opgeruimd staat netjes."
Heftig hoor zo'n uitspraak.
Jammer dat de roeptoeters weer een podium vinden en krijgen om dit soort populistische reactionaire praat rond te bazuinen.


Eva Steeg 13 mrt, 14:51

Overvolle ziekenhuizen nu al in Brabant met mensen die intensieve hulp nodig hebben, Is niks vergeleken met de gewone griep. Wordt zo doodmoe van mensen die roepen dat het maar een griepje is. Want ja, ach, experts weten er niks van.... de nuchtere Hollanders wel!
Wat betreft de maatregelen, graag snel en drastisch.
In dit geval moeten we 2 stappen terug nemen om er over een tijd weer een vooruit te doen.


Mike De boer 13 mrt, 15:17

@bob ultee; mooie reactie zeg....laat me raden, jij bent van de e-commerce, of van de zeepjes???


Michiel Debra 13 mrt, 15:44

@Eva Vraagje: is het dan ook reëel als de consquenties van de maatregelen door iedereen gedeeld worden en ondernemers die daardoor omzet missen dus een evenredig deel mogen inhouden van de salarissen?


Johan Molenkamp 13 mrt, 15:47

Te zielig voor woorden @Bob Ultee, Mr. Hoog Intellect plaatst het in een online-offline context. Hoe leeg kun je zijn? Zo leeg dus.
We hebben weer meningen vol: wel of geen faire vergelijking met griep, de eeuwige regering die het nooit goed doet (was ook het geval geweest als Rutte vier weken terug een lock-down had afgekondigd, ws van dezelfde gasten die nu ook commentaar hebben). Maar wat doe je zelf, hoe klein je bijdrage ook? Vaker binnen blijven? Minder opa/oma bezoek? Of hamsteren omdat je foto's ziet van lege toiletrol schappen? Ultee bestelt ze vast online.


Pascal van Z 13 mrt, 19:54

@bob

e-commerce zal het wat langer volhouden als stenen winkels dicht moeten (lees paar weken). Want vergis je niet Bob..... ook de post krijgt problemen (gebieden afgesloten en verzend problemen mensen). En dan kunnen ook de e-commerce winkels geen bestellingen meer verwerken en de deur uitkrijgen. En sluiten dan helaas ook.

Het treft ons alle en we moeten elke ondernemer bijstaan. E-commerce of geen e-commerce,


Anja M 13 mrt, 20:26

Helaas komen heel veel Belgen de supermarkten aan de grens in Zeeuws-Vlaanderen leeg plunderen. Complete schappen leeg en parkeerterrein vol met belgse auto's. Jammer dat ze dit doen.


anke meers 14 mrt, 09:55

Ja jammer dat wij belgen dit doen, dat we willen winkelen is echt beneden alle peil. Maar onze idiote regering besliste voor ons. Ik begrijp geen snars van de logica erachter. Ik zou denken dat mensen beter op verspreide tijden zouden winkelen... dan kunnen ze verder van elkaar weg blijven ... . Ze zouden beter een dag meer opendoen (als zondag)


E D 14 mrt, 18:14

@eva steeg , verbeter de wereld .....start bij jezelf !
Als jij nou de nodige maatregelen neemt jezelf te beschermen, kan jij niemand besmetten en niemand jou ......opgelost !
Of moet Mebeer Rutte je vertellen wat je moet doen ??


Marc Janssen 15 mrt, 01:23

Iedereen doet iets om e.e,a in te dammen. Maar waar blijven de “nemers” wanneer gaan verhuurders en banken mee “bewegen” met de huidige situatie. Als ik van overheidswege dicht moet betaal ik ook geen huur meer. Zijn er meer slachtoffers die er hetzelfde over denken?


Elisa Vuur 15 mrt, 10:27

Mensen die roepen dat het een gewone griep is snappen er werkelijk niets van. Van een griep komen gezonde mensen niet in het ziekenhuis terecht. Krijg je Corona is de kans op ziekenhuisopname erg groot.
Om te voorkomen dat er geen IC bedden meer zijn zijn er maatregelen getroffen. Maar er zijn nog steeds domme Nederlands die dit niet begrijpen gewoon verdergaan terwijl ze verkouden zijn... Ik begrijp dit echt niet.


Patrick Wijnacker 15 mrt, 10:54

Belgen komen makkelijker naar hier dan mariniers. Belgische supermarkten hebben wel volle schappen. Belgen plunderen Nederlandse grenswinkels geen babyvoeding meer te krijgen.
Als wij nu eens doen zoals die Belgen.
Eigen volk eerst. Grenzen dicht.


Tjoene Ner 16 mrt, 02:35

Corana raakt iedereen. Nu is het zaak het verstand te gebruiken en rustig te blijven. Onze beschaving lijkt nu primitief te handelen.


Wim Bannink 16 mrt, 14:16

Man man, wat een goedkope ondoordachte reacties over e-commerce en Belgen. Echt onwaardig: graag verwijderen incl reacties....


Theodorus Steevens 3 apr, 11:14

Rutte heeft ons in januari verteld dat het virus ons niet zou bereiken , leugen nr 2 was dat Nederland er op voorbereid was ( niet dus ) , leugen nr 3 was dat de meeste besmette mensen milde klachten zouden hebben.....domper nr 4 is dat er 700 miljoen euro naar Marokko en Tunesie gaat. Dit terwijl er maar 6 miljoen naar Belgie gaat...wat hebben we toch een fijne premier ....de bedrijven dreigen in Nederland failliet te gaan ,en Nederland geeft ons kapitaal gewoon weg wat we opgespaart hebben voor slechte tijden zoals nu


Ben de slimste niet 12 apr, 18:01

Ja Belgen doen het veeeeeeeel beter. Intussen veel meer overleden Belgen dan Nederlanders

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!