Coolblue sluit tijdelijk alle winkels wegens 'enorme vraag' online

Coolblue sluit tijdelijk alle winkels wegens 'enorme vraag' online

Coolblue sluit vanaf dinsdag al zijn twaalf fysieke winkels, in elk geval tot 6 april. De retailer neemt deze maatregel naar eigen zeggen om aan de 'enorme vraag' naar bepaalde artikelen voor thuis te voldoen.

Volgens Coolblue bestellen consumenten door het coronavirus 'extreem veel meer' apparatuur om thuis te kunnen werken en huishoudens draaiende te kunnen houden, zoals monitoren, webcams en vriezers. Het bedrijf spreekt van een groei van honderden procenten in dergelijke categorieën. Om klanten van deze producten te kunnen voorzien gaan alle fysieke winkels tijdelijk op slot en worden minder relevante categorieën zoals koffers, navigatiesystemen en barbecues online uitgezet. 

"We hebben onszelf in recordtijd weer opnieuw moeten uitvinden", stelt ceo Pieter Zwart. "Honderden klantenservicemedewerkers werken massaal vanuit huis om onze klanten te helpen. Onze collega's van CoolblueFietst en CoolblueBezorgt zijn elke dag onderweg om de producten op een snelle en veilige manier bij mensen thuis te krijgen."

Ook Nike besloot vanaf deze week al zijn winkels in West-Europa, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en de VS te sluiten, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Onder meer Apple en modeketen Urban Outfitters gingen het sportmerk voor en deden (een groot deel van) hun winkels op slot.
 

Reacties

De ene mans dood is andermans brood, dat blijkt nu opnieuw. Dat staat nog los van alle misbruik die door gewetenloze mensen worden gemaakt

Geplaatst door Henk Salute op 16 maart 2020 om 12:28

Amazon veegt Coolblue weg. Nog 1,5 jaar en dan is het gedaan. Althans in kleinere maat voor de blauwe.

Geplaatst door P R op 16 maart 2020 om 20:27

Dat Amazon Coolblue wegvaagd heb je als consument zelf in de hand. Je hoeft daar niet te bestellen. Sterker nog, je mag gewoon naar de electrozaak bij jou in de buurt....

Geplaatst door Rudie P op 17 maart 2020 om 11:53

Coolblue heeft een héle goede service.
En ik vindt het wel mee vallen dat goedkope bij Amazon.
En tot hoever gaat de service van Amazon.

Geplaatst door René V op 17 maart 2020 om 12:04

Amazon is niet zo goed koop ik vind het duur. Cool Blue heeft een hele goede service ik ben daar zeer tevreden heel klant vriendelijk. Ik blijf bij Cool Blue.

Geplaatst door Michael Doyle op 27 maart 2020 om 09:47

Ik hoop dat coolblue kan blijven bestaan heeeeeeel goede service

Geplaatst door Mieke Riko op 6 april 2020 om 21:16

Nou, ik zou een mail jrijgen en een track en trace nummer maar niks hoor.dus de heledag wachten?

Geplaatst door Lidy Ramakers op 4 mei 2020 om 07:53

Laatste nieuws

RetailTrends