De Bijenkorf bereikt met vakbonden nieuw cao voor winkelpersoneel

De Bijenkorf bereikt met vakbonden nieuw cao voor winkelpersoneel

De Bijenkorf is met de vakbonden FNV en CNV tot een cao-akkoord gekomen. Het Nederlandse warenhuis en de twee vakbonden zijn afgelopen najaar met de onderhandelingen van start gegaan. De nieuwe cao loopt tot juli 2021, waarin het winkelpersoneel een salarisverhoging van zes procent krijgt.

Werknemers in de functiegroepen één tot en met vijf krijgen op 1 juli 2020 en 1 juli 2021 een salarisverhoging van drie procent. De salarisverhoging van personeel in hogere functiegroepen ligt op diezelfde data tussen de 1,5 en 5,5 procent. Het Nederlandse warenhuis zegt blij te zijn met de overeenkomst in ‘deze moeilijke periode’ waarin De Bijenkorf heeft besloten al zijn filialen tijdelijk te sluiten. “Onze medewerkers verdienen deze waardering”, laat het warenhuis weten.

De Bijenkorf en FNV lagen vorige jaar nog enige tijd overhoop met elkaar. Voor een eerder akkoord voerde de vakbond verschillende acties uit, zoals een ‘dwaze zaterdag-actie’, om een loonsverhoging van 3,5 procent voor al het personeel te realiseren. Het warenhuis koos destijds echter voor een variabele verhoging, gebaseerd op een beoordelingssysteem.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!