Personeel Jumbo, AH en bol.com kan niet op extra beloning rekenen

Personeel Jumbo, AH en bol.com kan niet op extra beloning rekenen

Ondanks de topdrukte in supermarkten, distributiecentra en bij webwinkels door het coronavirus, kunnen werknemers van Albert Heijn, Jumbo en bol.com vooralsnog niet op een extra beloning rekenen. Dat schrijft RTL Z. 

De Amerikaanse bedrijven Amazon en Walmart kondigden vorige week aan dat het personeel een tijdelijke loonsverhoging of bonus kreeg, als beloning voor hun extra inzet tijdens de coronacrisis. Ook zorgt het ervoor dat huidig personeel niet wegloopt en het werven van extra personeel gemakkelijker is. 

“We hebben enorm veel respect voor onze medewerkers, en besteden veel zorg en aandacht aan hen”, vertelt een woordvoerder van Jumbo. De supermarktketen is nog aan het nadenken over een manier waarop zij die waardering nog meer kan laten blijken. Ook heeft de Veghelse onderneming nog voldoende personeel om de drukte op te vangen, onder meer door personeel van dochterbedrijf La Place in te zetten. 

Ook bij Albert Heijn wordt er nog niet nagedacht over een extra beloning. Het bedrijf werft meer tijdelijke krachten via internet en personeel van het hoofdkantoor springt bij om de drukte het hoofd te bieden. 

Bij bol.com is het druk in de magazijnen. Er wordt gewerkt in gescheiden groepen, om besmettingsgevaar te reduceren. Extra personeel heeft de webshop momenteel niet nodig. “Op dit moment overwegen we niet om de salarissen te verhogen”, vertelt Jaco Knetemann van Ingram Micro, waar de werknemers van bol.com op de loonlijst staan. 

Reacties 10


Retail Specialist 25 mrt, 11:06

Ronduit schandalig. Het geld klotst tegen de plinten omhoog dankzij torenhoge omzetten en veel minder kosten (er wordt nauwelijks nog geadverteerd in deze crisis). Aandeelhouders laten graaien is weer eens belangrijker dan goed voor je medewerkers zijn.


Herman van Wissen 25 mrt, 15:57

De grote supermarktketens met AH voorop hebben de afgelopen 10 jaar alleen maar bezuinigd op personeel. Inmiddels zijn ze heel erg druk met het automatiseren van de werkzaamheden op de winkelvloer. Binnenkort staan er minstens 15.000 kassa medewerkers op straat. Terwijl zij nu het hart van de zaak zijn. Zij zorgen samen met de vakkenvullers dat het belangrijke en ook nog eens risicovolle werk gebeurt. Maar de directie en haar aandeelhouders hebben nu even geen tijd voor een flinke bonus van minimaak 1 maand salaris voor deze harde werkende medewerkers. En dan hebben wij het nog niet over alle medewerkers in de distributie. Kortom het wordt tijd voor actie: LAAT DE MEDEWERKERS MET ZIJN ALLEN 1 DAG STAKEN. Dan zie je onmiddellijk wie hier Nederland draaiende houdt.


Peter Goudt 26 mrt, 09:14

Je zult het zien.De mensen waar jaren lang op bezuinigd is mogen nu de klappen opvangen.Ze zijn kennelijk veel belangrijker voor onze samenleving dan de salarissen ons doen laten geloven.Ik had gehoopt dat deze crisis een hoop zou gaan veranderen.Vooral de mentaliteit van de heren zakkenvullers.Maar niks is minder waar.Zelfs deze crisis wordt nog aangegrepen om het vermogen flink op te krikken.Ik schaam mij steeds meer voor deze westerse slavenhandel mentaliteit.Het woord egoïsme is het enigste wat ik nog wil benoemen.


Ria Bloeme 26 mrt, 13:01

Zeker 1 dag staken.wel.het risico van besmetting lopen
En voor een laag salaris werken
Laat de aandeelhouders maar geld inleveren.voor mensen op de werkvloer


Steef Straaten 26 mrt, 13:03

Schandalig. Deze mensen verdienen een loonsverhoging in deze barre tijden.


Sonja Langendijk 26 mrt, 15:36

En ik hoopte nog wel dat we hier allemaal heel veel van zouden leren en m.n. de inzet van mensen met lagere lonen eindelijk eens op waarde zouden leren schatten! Er zijn van die enorm, maar schaarse, voorbeelden van ondernemingen, die hun medewerkers mee laten delen in de winst, waardoor de betrokkenheid en loyaliteit zeer hoog is. Zet laatstgenoemde zaken eens om in kapitaal! Hierdoor besef je dat je veel geld kunt besparen door nauwelijks nog sollicitatie-, selectie-, inwerkprocedures te hoeven uitvoeren en de medewerkers krijgen weer het ouderwetse 'wij-gevoel' en gaan ervoor! Een fijne sfeer en hogere omzetten!


Jaco Huijssoon 26 mrt, 16:13

Het is schandalig, jarenlang het loon minimaal omhoog met cao onderhandelingen, de inflatie niet eens gecompenseerd. En maar roepen dat de werknemers zo gewaardeerd worden, alleen wanneer het uitkomt......
Neemt niet weg dat de consument ook voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten. Als de top met wat minder genoegen zou nemen en de consument wat meer zou willen betalen, kan de werknemer naar behoren worden betaald.


Sanne Van ekelrk 26 mrt, 17:59

Schandalig! Deze mensen houden ons draaiende! Met alle risico's van dien!


Anton Brugen 10 apr, 07:12

Kansloos, Jumbo etc betaal je medewerkers eens meer!


Pascal Wardenaar 6 mei, 18:16

langs 2e kamer wettelijk vastleggen als supermarkt branch en bepaalde bedrijf boven bepaalde marche uitsteekt tijdens "een crisis" dat medewerkers extra bonus % percentage uitbetaald krijgen, in deze huidige corona crisis werd medegedeeld langs NOS nieuws rapportage dat het 10% extra bonussen aan medewerkers zou worden uitbetaald, men moet de jongeren niet zo in het donker laten tasten en meer steunen in financiele kwesties in Nederland, succes

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!