'Geef winkeliers uitstel van betaling'

'Geef winkeliers uitstel van betaling'

Financieel sterke bedrijven moeten zwakkere ondernemingen helpen door coulant te zijn met betalingstermijnen. Dat vindt staatssecretaris Mona Keijer van Economische Zaken. "Het is nu niet de tijd om naar je contract te kijken en daar iedereen aan te houden", zegt ze tegen het tv-programma EenVandaag.

De overheid geeft nu uitstel van betaling en dat zouden bedrijven volgens Keijzer ook moeten doen. "Ik zeg tegen bijvoorbeeld vastgoedeigenaren: als je nu zegt 'contract is contract', kan dat net het duwtje zijn waardoor een winkel of bedrijf omvalt."

De staatssecretaris roept consumenten op de winkels te steunen. Ze wijst op het advies van het RIVM, waarin staat dat je anderhalve meter afstand moet houden. "Maar daarin staat niet dat je dag en nacht binnen moet zitten, daarin staat dat je een frisse neus mag halen en boodschappen mag doen." En dat gaat het niet alleen om de supermarkt, maar ook om een kledingwinkel. "Ons welzijn is voor een deel afhankelijk van onze welvaart. Onze welvaart is de economie. Dus neem de voorschriften van het RIVM in acht, maar je mag wel naar een winkel gaan, dus doe dat dan ook."

Reacties 5


Marco Prins 27 mrt, 11:08

En hoe zit het met betaling van bedrijven die in de handel zitten? Mijn klanten geven aan dat ze later gaan betalen omdat ze niet kunnen betalen en mijn leveranciers willen hun factuur betaald zien omdat er bv 60 dagen geleden gefactureerd is. Hoe moet je als ondernemer dit probleem oplossen? Want de klant zegt doodleuk sorry maar wij krijgen niet betaald dus jij ook niet.....


Remon Geeraths 27 mrt, 11:17

Dan zullen de banken ook uitstel moeten geven.


Reinder Koornstra 27 mrt, 11:20

Mona Keizer kan nou wel zeggen dat mensen kleding moeten kopen, maar als vrouwen geen gelegenheid hebben om dat ergens te dragen, dat ligt bij de staatssecretaris natuurlijk anders, hebben ze weinig zin om nieuwe kleding te kopen! Je kunt zelfs niet bij je kinderen op bezoek gaan, concert- en theaterbezoek is niet mogelijk, zelfs de kerken zijn dicht! Iedereen houdt geld over, maar voor de fashionwinkels, dus ook online, is het een verloren jaar!
Wat me écht verbaast is dat iedereen is gestopt bloemen te kopen. Nu heb je ze nodig!


R Biesma 28 mrt, 19:25

Helaas is uitstel niet de oplossing. We moeten het verlies met z’n allen dragen. Dan zou het op z’n plaats zijn als ook de vastgoedsector een deel van het verlies op zich neemt. Ipv uitstel...


E. Van Bakel 29 mrt, 15:08

In reactie op Reinder Koornstra; op een begravenis heb je toch nieuwe kleding nodig? Wat ben jij toch altijd negatief in je denken - glas half leeg mens!! In deze tijd hebben we optimisten nodig ipv pessimisten. En zelfs een realist kan pessimistich zijn! Je hebt niks beters te doen zeker!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!