INretail vreest voor een dramatische situatie voor veel retailers nu de maatregelen rondom het coronavirus verlengd zijn. "Als dit nog vier tot vijf maanden gaat duren wordt het een bloedbad in de winkelstraat”, zegt algemeen directeur Jan Meerman van brancheorganisatie INretail tegen De Telegraaf

De directeur doelt op de maatregelen omtrent het virus die verlengd zijn tot 28 april, zoals de sluiting van horecagelegenheden en het advies om zoveel mogelijk binnen te blijven. Hij waarschuwt voor de 'dramatische' situatie waar veel ondernemers mee te maken krijgen. “Zij draaien nu tien tot twintig procent van de omzet die ze normaal behalen. Als deze situatie langer duurt, zullen er extra steunmaatregelen moeten komen.”

INretail was eerder verontwaardigd over het feit dat ondernemers in de non-foodsector, zoals mode- en schoenenwinkels, niet in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling van het kabinet. Volgens de brancheorganisatie werden deze winkels door het ministerie niet als rechtstreeks getroffen bestempeld, terwijl onderzoek van INretail aantoonde dat omzetten sinds de uitbraak ‘tot bijna nul zijn gekelderd’. Inmiddels erkent het ministerie ook de gevolgen voor ondernemers in deze sector en maken ook zij aanspraak op een eenmalige tegemoetkoming van vierduizend euro.