ANWR-Garant: 'Zonder extra hulp gaan er duizenden winkels dicht'

ANWR-Garant: 'Zonder extra hulp gaan er duizenden winkels dicht'

ANWR-Garant doet een dringende oproep gedaan aan het kabinet voor meer hulp aan ondernemers in de non-foodsector, zoals mode-, schoenen- en sportwinkels. ‘Zonder extra hulp gaat een groot deel van de keten failliet’, staat in een brief van de organisatie.

De retailserviceorganisatie heeft de brief overhandigd aan de minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris. De organisatie schrijft in de noodkreet over de 'ernstige liquiditeitscrisis' waarin de branche verkeerd vanwege genomen maatregelen tegen de coronauitbraak. ‘Door het massaal wegblijven van de klanten en daarmee het compleet wegvallen van de omzet, is er geen geld meer in kas en blijven de rekeningen onbetaald’.

Getroffen maatregelen, zoals werktijdverkorting en de TOGS-regeling, zijn volgens ANWR-Garant niet genoeg. ‘Er zullen duizenden winkels dichtgaan en een groot deel van de keten failliet. De economische schade zal groot zijn, met tienduizenden werklozen en grote leegstand in winkelgebieden’. Om de noodoproep kracht bij te zetten vraagt de organisatie aan ondernemers om een petitie te tekenen.

Reacties 1


Marjan Londeman 2 apr, 19:07

Klopt, ik zie het somber in. Ik heb een damesmode winkel...vaste klanten kopen wel iets, maar vragen zicht af wanneer ze het moeten dragen omdat ze geen uitjes hebben en niet op vakantie gaan. De zomer collectie (dus mijn geld) hangt in de winkel. Dit seizoen is weg....de najaar collectie moet (als het al geleverd wordt) betaald worden.. De huurder vind dat ik nu de helft mag betalen maar moet dat later wel inhalen......is er wel een later???
Ik heb duurzame mode, ook ontwerpers die in NL produceren, wellicht overleven we....maar ik zie het voor de totale retail zeker somber in.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!