ANWR-Garant doet een dringende oproep gedaan aan het kabinet voor meer hulp aan ondernemers in de non-foodsector, zoals mode-, schoenen- en sportwinkels. ‘Zonder extra hulp gaat een groot deel van de keten failliet’, staat in een brief van de organisatie.

De retailserviceorganisatie heeft de brief overhandigd aan de minister van Economische Zaken en Klimaat en de staatssecretaris. De organisatie schrijft in de noodkreet over de 'ernstige liquiditeitscrisis' waarin de branche verkeerd vanwege genomen maatregelen tegen de coronauitbraak. ‘Door het massaal wegblijven van de klanten en daarmee het compleet wegvallen van de omzet, is er geen geld meer in kas en blijven de rekeningen onbetaald’.

Getroffen maatregelen, zoals werktijdverkorting en de TOGS-regeling, zijn volgens ANWR-Garant niet genoeg. ‘Er zullen duizenden winkels dichtgaan en een groot deel van de keten failliet. De economische schade zal groot zijn, met tienduizenden werklozen en grote leegstand in winkelgebieden’. Om de noodoproep kracht bij te zetten vraagt de organisatie aan ondernemers om een petitie te tekenen.