FNG, moederbedrijf van onder meer Steps en Miss Etam, heeft Nathasja van Bael benoemd tot cfo. Zij vervangt Geert Jacobs die eind 2019 de rol van cfo ad interim op zich nam.

Van Bael (47) is handelsingenieur en was tot voor kort werkzaam als cfo bij mediagroep DPG Media België. Daarvoor bekleedde ze verschillende financiële functies. Volgens FNG heeft Van Bael expertise opgebouwd in verschillende sectoren, waaronder high tech en constructie. Ze werd twee keer genomineerd voor cfo van het jaar, in 2013 en in 2019. 

“Met Nathasja van Bael halen we bijkomende ervaring en expertise aan boord om ons te helpen bij de versnelling van onze digital-first strategie,” aldus Dieter Penninckx, ceo van de moderetailer. “Die strategie omvat de transformatie van FNG tot een als platform georganiseerde fashion(retail)groep.” 

Onderdeel van de nieuwe strategie is het sluiten van alle Promiss-winkels. Ook sluiten dit voorjaar 38 filialen van dochter Steps permanent hun deuren. De functie van de overgebleven fysieke winkels zal verschuiven naar die van experience store.