MS Mode en America Today betalen rekeningen niet meer, Only for Men komt deels over de brug

MS Mode en America Today betalen rekeningen niet meer, Only for Men komt deels over de brug

MS Mode en America Today hebben voorlopig alle betalingen aan verhuurders en leveranciers opgeschort. Dat bevestigt een woordvoerder van de ketens aan RetailNews, dat een brief aan de verhuurders van MS Mode in handen heeft. 

"Met deze - hopelijk tijdelijke - maatregel proberen wij het hoofd boven water te houden en de schade zo veel als mogelijk te beperken", schrijft cfo Floris Ackermann. Als gevolg van het coronavirus zijn alle 206 winkels van MS Mode in Nederland en andere landen gesloten. De keten is nu volledig afhankelijk van de online omzet. "Dit is helaas een zeer beperkt deel van onze omzet met hoge variabele kosten."

Ackermann schrijft dat MS Mode uitstel van betaling van belastingen heeft aangevraagd in alle landen waar de keten actief is. Ook is er een aanvraag ingediend voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid. Als er meer duidelijkheid is over de gevolgen van de crisis en over de aangekondigde financiële steun van de overheid, wordt er opnieuw naar de genomen maatregelen gekeken "en indien mogelijk herzien."

Only for Men komt deels over de brug
Only for Men betaalt voorlopig 20 procent van de huur over april. Dat meldt de kledingketen in een brief aan de verhuurders die in handen is van RetailNews. De omzet over maart viel 60 procent lager uit dan in dezelfde maand een jaar eerder. "Op basis van de cijfers over de laatste 2,5 week zou de omzetdaling op gemiddeld 85 procent uitkomen", staat in de brief. "Dit is een duidelijke voorbode voor de maanden april en mei."

Diverse verhuurders lieten eerder aan Only for Men weten dat de huur kon worden opgeschort, maar de schuld zou later dan alsnog moeten worden ingelost. "Dit komt neer op het tekenen van een uitgesteld doodsvonnis. U zult begrijpen dat dit niet de bedoeling kan zijn." Only for Men zegt deze maand diverse keren te kijken of aanvullende betalingen kunnen worden gedaan. "Mede op basis van de uitkering van noodmaatregelen en mogelijke omzet via alternatieve kanalen."

De brief is ondertekend door Menno Postma van Vastgoed InterVisie, die Only for Men vertegenwoordigt. Postma benadrukt dat Only for Men deel uitmaakt van 'een grote groep retailers die zich op deze manier coöperatief opstelt'.

Reacties 4


Salute Groet 5 apr, 19:42

Dit zijn allemaal grote bedrijven die voldoende reserves hebben kinnen opbouwen en fie nu misbruikmaken van deze situatie, door het betalen van de huren op te schorten.


Retail Specialist 6 apr, 10:05

Helaas @Salute, die reserves zijn er niet (meer). Dat komt omdat de grootgraaiers (aandeelhouders en directie) er wel voor zorgen dat hun zakken jaarlijks worden gevuld. Dit met als gevolg dat er nooit fatsoenlijke reserves worden aangelegd. Triest maar waar. Nu zijn de leveranciers de dupe van die graaiers.


Reinder Koornstra 6 apr, 11:09

Helemaal waar, Retailspecialist!
Zeker bij MS mode en bij America Today wás het al ‘Alle hens aan dek’!
Ik ben er niet zeker van of we die formules nog meemaken na de corona crisis!
Snap alleen die CFO niet. Niet de variabele (inkoop) kosten, maar de hoge en semi fixe (vnl. Filiaalgebonden) kosten zijn het probleem in de retail!


Retail Specialist 6 apr, 11:36

Hij doelt op de hoge verzend- en vooral retourkosten @Reinder.
Daarnaast heb je natuurlijk helemaal gelijk dat die vaste kosten nu het probleem zijn.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!