Kredietverzekeraars draaien kraan dicht voor winkeliers

Kredietverzekeraars draaien kraan dicht voor winkeliers

Winstgevende Nederlandse retailers zoals Omoda, Brantano en Ziengs, kwamen de afgelopen dagen in moeilijkheden doordat kredietverzekeraars hun kredietlimiet introkken of verlaagden. Dat blijkt uit een rondgang van het FD.

Onder meer de verzekeraars Euler Hermes, Atradius en Coface verlaagden hun kredieten of trokken deze volledig terug door de corona-uitbraak. Ook worden nieuwe aanvragen geweigerd. 

“Een sector die honderdduizenden mensen werk biedt en toch al zwaar onder druk staat, wordt op deze manier omvergetrokken. Dit mag niet gebeuren”, stelt Jan Meerman, voorzitter van brancheorganisatie INretail. Volgens Meerman is het ‘schandalig dat kredietverzekeraars hun beleid zo opschroeven dat gezonde familiebedrijven nu klappen krijgen die totaal onnodig zijn’. Volgens Meerman is er overheidsingrijpen nodig, als de kosten doorlopen en er geen omzet wordt gemaakt. Door werkgeversorganisatie VNO-NCW is de zaak aangekaart bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Atradius zegt zich niet te herkennen in het beëindigen van bestaande limieten, maar zegt wel tegen de krant dat het ‘bestaande limieten aan het reviewen is samen met de klanten’. Euler Hermes heeft niet gereageerd op de vragen van het FD en ook Coface wil geen commentaar geven. 
 

Reacties 4


Jan Marc ter Steege 7 apr, 08:21

Verzekeraars en banken, blijken wederom onbetrouwbaar en als het iets minder dreigt te gaan is het gelijk alles afwimpelen. Kil en koud. Helaas ...dit is gewoon bewust een sector om zeep helpen. Iets anders kan ik er niet van maken.


Pieter Bleiswijk 6 apr, 15:26

Was de retail überhaupt nog verzekerbaar?


James Cooper 6 apr, 13:47

Het laat weer eens de mentaliteit veel verzekeraars zien.


Ernst-Jan ouwersloot 6 apr, 13:41

Ik ken een verhaal van Remi !!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!