Het beste van RetailTrends: week 14

Het beste van RetailTrends: week 14

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Pieken in crisistijd: deze retailers draaien overuren
Door de uitbraak van het coronavirus is het consumentengedrag sterk veranderd. Waar veel Nederlanders hun hand op de knip houden als het gaat om kleding, verzorgings- en luxeproducten, hadden sommige (non-food)verkopers het zelden zo druk. Dit zijn de retailers die pieken in crisistijd.

Hoe rekbaar zijn contracten ten tijde van crisis?
Retailers proberen de coronacrisis zo goed mogelijk door te komen. Voor de een betekent deze periode topdrukte, terwijl het voor de ander onzeker is hoe de zaken er straks voor staan. Om het hoofd boven water te houden, verlengen diverse retailers zoals Action, HEMA, Douglas en de Bijenkorf eenzijdig de betalingstermijn aan leveranciers. Daarnaast laat Hunkemöller weten de huur van zijn winkelpanden vier weken later te betalen. Maar mag dat eigenlijk wel?

Zo slaat Jumbo zich door de coronacrisis heen
De extreme drukte in de winkels is achter de rug, maar het is nog steeds alle hens aan dek bij Jumbo. Hoe slaat de supermarktketen zich door de coronacrisis? Een gesprek met financieel topman Ton van Veen.

Retailer: grijp deze kans
De coronacrisis is een uitgelezen moment om kritisch te kijken naar het verdienmodel van je onderneming. Stel jezelf de vragen: bedien ik mijn klanten op de juiste manier, wat is de rol van mijn winkel en kan ik nieuwe verkoopkanalen inzetten? Hoe zorg ik voor mijn personeel en hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers naar boven? Deze tijd van crisis is interessant en dien je als ondernemer met beide handen aan te grijpen. Nu kun je het verschil maken. 

HEMA heeft goud in handen, iets minder drama graag
HEMA verkeert in zwaar weer. In ieder geval sinds de start van de coronacrisis. Ook de landelijke media berichten hier sinds deze week over. Terwijl het nieuws vorige week al bekend was via de retailvakmedia. HEMA wenst de eerste maanden maar de helft aan huur te betalen. Maar HEMA dikt een en ander wel wat aan. En dramatiseert het verhaal zo her en der door te claimen dat een faillissement dreigt. Maar is het terecht?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!