PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle

PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle

Door aanhoudende drukte en hoog ziekteverzuim ontstond er vorige week een achterstand bij de pakketbezorging van PostNL. Die achterstand is inmiddels weggewerkt, meldt een woordvoerster van het bedrijf.

De achterstand ontstond vorige week dinsdag, normaal gesproken altijd de drukste dag van de week. "Normaal zien we op dinsdag een enorme piek, maar nu zien we die de hele week door”, vertelt de woordvoerster. “Hoewel we de meerderheid van de pakketten gewoon konden verwerken, lukte dat bij een deel niet.” Daarnaast kampt PostNL met een hoog ziekteverzuim, omdat ook werknemers met lichte gezondheidsklachten volgens de regels van het RIVM beter thuis kunnen blijven.

Gelukkig zit er volgens PostNL ‘enige flexibiliteit in zijn keten', waardoor de aanhoudende drukte aardig opgevangen kan worden. “Inmiddels draaien we op volle toeren. We hebben enorm opgeschaald en onder meer bezorgondernemers en uitzendkrachten ingezet.”

Het aantal pakketbezorgingen van PostNL was de afgelopen weken net zo hoog als in de drukke kerstperiode. “Alleen weten we in die periode dat de drukte eraan zit te komen en treffen we maatregelen. Dat was nu niet het geval.” Uitspraken over het aantal pakketbezorgingen doet PostNL niet. Op een gemiddelde dag zegt het bedrijf zo'n 900 duizend pakketten te bezorgen. "Daar zitten we nu aanzienlijk boven."

Of het ontstaan van een nieuwe achterstand uitblijft, bevestigt de woordvoerster niet. "Het blijft druk. Harde garanties durf ik niet te geven."

Reacties

Grappig. Bij het bedrijf waar ik werk ontploft de telefoon zowat doordat pakketten van MAANDAG zelfs nog niet onderweg zijn! Laat staan de pakketten die de rest van de week verstuurd zijn...

Geplaatst door Diederik van Slooten op 10 april 2020 om 13:35

Laten ze pakketjes maar brengen Inplaats van actie voeren. Zit al 2 weken te wachten op pakketen .

Geplaatst door Willem Neef op 16 april 2020 om 18:14

Ik heb inmiddels al ruim twee weken twee pakketten in verwachting. Beide van Marktplaats. Zin tot kopen gaat wel over zo temeer daar ik goederen én verzending PostNL vooruit betaald heb.

Geplaatst door Joost Schoondermark op 24 april 2020 om 12:17

Laat me niet lachen zeg. Het is een groot drama bij PostNL. Pakketten doen er minstens een week over of komen helemaal niet meer aan. En het was voor de Corona al niet top.

Geplaatst door M Akkermans op 6 mei 2020 om 08:22

PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle. Laat me niet lachen!! Dit bericht is van 6 april, het is nu 7 mei en de problemen zijn zeer zeker nog niet opgelost. Ik wacht zelf op een pakketje, iedere dag staat er bezorging morgen met datum maar iedere dag schuift bezorging weer een dag op. Een rondje langs diverse klachtensites leert dat duizende mensen wachten op een pakket, sommige al vanaf maart. Het wordt tijd dit waardeloze bedrijf te boycotten en dat de overheid ingrijpt.

Geplaatst door J. Dutchie op 7 mei 2020 om 18:46

Wat een slecht bedrijf zo wordt het nooit meer wat. Vroeger had je PTT en genoeg capaciteit nu alleen maar overbetaalde CEO tjes bah

Geplaatst door arjan weghorst op 12 mei 2020 om 18:17

Pakje voor is 23/5, 3.30 uur aangemeld en zou volgens eerste planning 25/5 worden bezorgd maar is nu gepland op 26/5.

Geplaatst door Rudi Zwier op 25 mei 2020 om 09:04

Laatste nieuws

RetailTrends