PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle

PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle

Door aanhoudende drukte en hoog ziekteverzuim ontstond er vorige week een achterstand bij de pakketbezorging van PostNL. Die achterstand is inmiddels weggewerkt, meldt een woordvoerster van het bedrijf.

De achterstand ontstond vorige week dinsdag, normaal gesproken altijd de drukste dag van de week. "Normaal zien we op dinsdag een enorme piek, maar nu zien we die de hele week door”, vertelt de woordvoerster. “Hoewel we de meerderheid van de pakketten gewoon konden verwerken, lukte dat bij een deel niet.” Daarnaast kampt PostNL met een hoog ziekteverzuim, omdat ook werknemers met lichte gezondheidsklachten volgens de regels van het RIVM beter thuis kunnen blijven.

Gelukkig zit er volgens PostNL ‘enige flexibiliteit in zijn keten', waardoor de aanhoudende drukte aardig opgevangen kan worden. “Inmiddels draaien we op volle toeren. We hebben enorm opgeschaald en onder meer bezorgondernemers en uitzendkrachten ingezet.”

Het aantal pakketbezorgingen van PostNL was de afgelopen weken net zo hoog als in de drukke kerstperiode. “Alleen weten we in die periode dat de drukte eraan zit te komen en treffen we maatregelen. Dat was nu niet het geval.” Uitspraken over het aantal pakketbezorgingen doet PostNL niet. Op een gemiddelde dag zegt het bedrijf zo'n 900 duizend pakketten te bezorgen. "Daar zitten we nu aanzienlijk boven."

Of het ontstaan van een nieuwe achterstand uitblijft, bevestigt de woordvoerster niet. "Het blijft druk. Harde garanties durf ik niet te geven."

Reacties 8


Diederik van Slooten 10 apr, 13:35

Grappig. Bij het bedrijf waar ik werk ontploft de telefoon zowat doordat pakketten van MAANDAG zelfs nog niet onderweg zijn! Laat staan de pakketten die de rest van de week verstuurd zijn...


Willem Neef 16 apr, 18:14

Laten ze pakketjes maar brengen Inplaats van actie voeren. Zit al 2 weken te wachten op pakketen .


Joost Schoondermark 24 apr, 12:17

Ik heb inmiddels al ruim twee weken twee pakketten in verwachting. Beide van Marktplaats. Zin tot kopen gaat wel over zo temeer daar ik goederen én verzending PostNL vooruit betaald heb.


M Akkermans 6 mei, 08:22

Laat me niet lachen zeg. Het is een groot drama bij PostNL. Pakketten doen er minstens een week over of komen helemaal niet meer aan. En het was voor de Corona al niet top.


J. Dutchie 7 mei, 18:46

PostNL heeft drukte pakketbezorgingen inmiddels onder controle. Laat me niet lachen!! Dit bericht is van 6 april, het is nu 7 mei en de problemen zijn zeer zeker nog niet opgelost. Ik wacht zelf op een pakketje, iedere dag staat er bezorging morgen met datum maar iedere dag schuift bezorging weer een dag op. Een rondje langs diverse klachtensites leert dat duizende mensen wachten op een pakket, sommige al vanaf maart. Het wordt tijd dit waardeloze bedrijf te boycotten en dat de overheid ingrijpt.


arjan weghorst 12 mei, 18:17

Wat een slecht bedrijf zo wordt het nooit meer wat. Vroeger had je PTT en genoeg capaciteit nu alleen maar overbetaalde CEO tjes bah


Rudi Zwier 25 mei, 09:04

Pakje voor is 23/5, 3.30 uur aangemeld en zou volgens eerste planning 25/5 worden bezorgd maar is nu gepland op 26/5.


Annemieke Verbeek 7 dec, 20:15

Hoe zo ze hebben alles onder controle. Dat het druk is daar heb ik alle respect voor hoor in de december maand van 2020, dat kun je verwachten. Maar bij mij en mijn buurvrouw is gewoon gezegd dat het pakket is afgeleverd. NIET DUS. Ik ben de hele dag thuis geweest en dan toch zeggen dat het is afgeleverd. Zwaar k.. en zeer slechte zaak. PostNL ga er wat aan doen en zet al die CEOtjes maar eens in de auto om rond te brengen ipv ac(ter hun bureau te zitten en zakken te vullen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!